• Avregningspriser storfe - vilkår storfe

    (27.06.25) Avregningsprisen for storfe går opp med kr 1,37 pr kg og kalv med kr 1,24 pr kg fra mandag 30. juni, dette grunnet redusert omsetningsavgift, økt engrospris samt økte slaktekostnader og forskningsavgift.

  • Kostnader nisjeslakt

    (27.06.25) Oppsett for kostnader vedrørende slakting om du skal kjøpe egne slakt tilbake som nisjeslakt.

  • Siste prisendring og prisprognose storfe

    (27.06.25) Avregningsprisen for storfe går opp med kr 1,37 pr kg og kalv med kr 1,24 pr kg fra mandag 30. juni, dette grunnet redusert omsetningsavgift, økt engrospris samt økte slaktekostnader og forskningsavgift. Videre økes avregningsprisen med kr 2,30 pr kg fra 28. juli før nedtrapping mot telledato, se prisløype.

  • Nødslaktordningen i Nortura

    (Oppdatert 26.05.25) Nortura har lang tradisjon med å ha et tilbud om nødslakting som en del av vår service overfor medlemmene. Satser for nødslakt gjelder per dyr (se infoboks).

  • Angusavtale

    (Oppdatert 25.06.25) Som medlem i Nortura SA er det inngått avtale om kontraktproduksjon på å levere slaktedyr i varestrømmen Prima Angus. Denne avtalen inngås mellom husdyrprodusent og Nortura og er styrt av markedsbehov hos Nortura sin kunde. Produsenter i Sør-Norge (tom slakting i Malvik) kan delta i avtalen. Det er midlertidig stans i tegning av nye avtaler.

  • Prisløype for storfe 2. halvår 2025

    (24.06.25) Nortura setter prisen på storfekjøtt med mål om å best mulig dekke etterspørselen for ferskt storfekjøtt 2. halvår 2025. Målet med prisløypa er at gjennomsnittsprisen for alle slakt som er levert innenfor et halvår i sum når nivået for planlagt gjennomsnittlig engrospris (PGE), og at markedet har tilstrekkelig med ferskt storfekjøtt.

  • Fôringsdyr sommer/høst 2025

    (20.06.25) – Formidling av fôringsdyr var utfordrende i 2022 og 2023 på grunn av ubalanse i markedet. Året 2024 ble mer normalt, men også da er vi avhengige av fleksibiliteten dere produsenter viser. Nå i 2025 ser vi positive tegn til at også dette året kan bli bedre balansert, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr i Nortura.

  • Noen råd i siloslåtten

    (Sist oppdatert 11.06.25) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.