Aktuelt - Storfe

  • Prognosen per januar 2025

    (15.01.25) Det er knapt med ferske storfe i starten på 2025, men fortsatt behov for å slakte eldre kalver i 1. tertial for å redusere tilførslene til høsten. Det er fortsatt ledige plasser innenfor rammen på 5 000 kalver. Sammen med rabatt på fryst storfe, vil dette få ned lagrene av storfe i 2025.

  • Det er behov for flere storfeslakt

    (13.01.25) Innmeldingstallene er lavere enn forventet de første ukene av 2025 og markedet trenger slakt for å dekke behovet av ferskvare fremover. Det oppfordres derfor til å melde inn slakt på våre avtaleordninger for å dekke markedet med norske tilførsler.

  • Premiert slakting av eldre kalver

    (Oppdatert 08.01.25) Det er behov for å slakte eldre kalver fra januar til og med april 2025 for å redusere tilførslene av storfe siste del av året. Hensikten er å forhindre overskudd i totalmarkedet, unngå innfrysning og bedre markedsbalansen på storfekjøtt. Nortura starter slakting av kalver på ordningen fra uke 3, og det er per nå innmeldt 1700 kalver til slakt. Det er fortsatt ledige plasser.

  • Biffakademiet med Modul 4 i februar

    (Sist endret 07.01.25) Vårt populære Biffakademi er et utdanningstilbud for produsenter innen spesialisert kjøttproduksjon. Kurset passer for både erfarne og ferske produsenter som ønsker å utvide kunnskapen innen produksjonen. Tilbudet er et samarbeid mellom TYR og Nortura. Modul 4 arrangeres 11. og 12. februar på Frich’s hotell på Hamar.