Dyktige kalkunprodusenter ble hedret

(04.12.17) Norturarådgiver Theodor Bye hadde sist torsdag gleden av å kunne dele ut Tour de France-inspirerte trøyer til noen utvalgte kalkunprodusenter.

Fra venstre Ole Henrik Lauritzen, Hanne Guåker og Per Ander Buer. Foto: Theodor Bye, Nortura
Vinnerne fra venstre Ole Henrik Lauritzen, Hanne Guåker og Per Ander Buer. Foto: Theodor Bye, Nortura

Det er fjerde året på rad at denne utdelingen finner sted, og det var i alt tre vinnere som hver fikk med seg ei trøye hjem for sine gode prestasjoner i kalkunhuset.

Vinneren av den gule trøya som deles ut til den produsenten som i gjennomsnitt hadde best lønnsomhet (høyest dekningsbidrag) gjennom året ble Ole Henrik Lauritzen fra Rakkestad. Helt konkret hadde Lauritzen et dekningsbidrag pr. kalkun 23 % høyere enn gjennomsnittet i Nortura.

Den grønne trøya vinnes av den produsenten som har blitt registrert med høyest dekningsbidrag på et enkelt kalkuninnsett. Denne gikk til Camilla og Per Anders Buer fra Skjeberg. Hos Buer lå resultatet på det enkeltinnsettet 28 % over gjennomsnittet.

Den hvite trøya gikk til Hanne Guåker fra Nes på Hedmarken. Hanne vant trøya siden hun er den som kom aller best ut av produsentene målt på dyrevelferd hos kalkunene sine.

– God dyrevelferd er et fokusområde for produsentene, og vi ser at god dyrevelferd og god lønnsomhet henger tett sammen. Dette er tre produsenter som har prestert godt gjennom året som gikk, og de har skapt god lønnsomhet både for seg og Nortura. Derfor var det vel fortjent at denne gjengen ble gjort litt ekstra stas på, sier Theodor Bye.