Aktuelt - Gris

  • Siste prisendring og prisprognose gris

    (13.12.24) Fra mandag 16. desember settes prisen på gris fra 83 til 85 kg ned med kr 0,90 per kg, gris fra 85 til 87 kg settes ned med kr 1,30 per kg, gris fra 87 til 90 kg settes ned med kr 1,50 per kg, gris fra 90 til 93 kg settes ned med kr 1,30 per kg, gris fra 93 til 95 kg settes ned med kr 1,00 per kg. Prisen på gris utenfor disse vektgruppene settes ned med kr 0,50 per kg.

  • Planleggingen er i gang – vi håper å se deg!

    (11.12.24) Vi har igjen gleden av å ønske velkommen til nok en Gris i – konferanse. Gris i ‘25 arrangeres 20.–21. november i flotte og romslige lokaler hos Scandic Oslo Airport, samme sted som forrige kongress. Påmeldingssiden åpner i starten av april, men hold av datoene allerede nå!

  • Siste frist for avregning/fakturering av livdyr på direktesalg

    (06.12.24) – Et stort flertall bruker Min side, det er noe vi er veldig glade for, og det er til stor hjelp. Men av ulike årsaker venter noen med å registrere salg/kjøp, sier fagsjef livdyr i Nortura, Odd Finnesand. Skal disse avregnes nå i 2024 må salget registreres på Min side, eller dere kontakte oss innen mandag 16. desember!

  • Slaktedager før jul og i jula

    (29.11.24) Prisnedtrapping og slaktestrategi er satt opp for å få mest mulig fersk gris ut i markedet før jul. Siste slaktedag på de fleste av våre anlegg som slakter gris er onsdag 18. desember, mens Tønsberg slakter til og med fredag.

  • Livdyrnytt fra Nortura per november

    (15.11.24) Sesongen så langt har vi opplevd bedre enn 2022 og 2023, dette skyldes både den fleksibiliteten dere utviser, og helt klart at en økende andel bruker mulighetene på Min side for livdyromsetning. Så har en mer balansert slaktesesong også bidratt enormt.

  • Nok norsk ribbe til jul – planlegg utslakting nå

    (13.11.24) Mandag 9. desember begynner prisnedtrappingen i høyere vekter for å sikre nok ribbe til jul. Tilgangen på fersk, norsk ribbe til jul er avhengig av at mest mulig gris leveres innen uke 51. Planlegg strategien i din besetning allerede i dag!