Gris i ’25: Spennende og tettpakket fagprogram
(25.08.25) Fagprogrammet for svinebransjens største møteplass, Gris i '25, er nå spikret.
(25.08.25) Fagprogrammet for svinebransjens største møteplass, Gris i '25, er nå spikret.
(15.08.25) God sommer! Nå er vi tilbake på normalen, og som formidlere merker vi klart endringen. Det merkes et taktskifte når skoleoppstart nærmer seg. Sommermodus er klart over og fokus er igjen på drift, vedlikehold og høsting. Vi har lagt bak oss en juli der det meste har vært OK, unntaket er smågrismarkedet. Som formidler vil en alltid prøve å balansere et marked, men når det oppstår ubalanse, betydelig over/underskudd så må også det informeres om.
(10.07.25) I visse perioder av året har Nortura hatt behov for å hente inn mer gris til slakt enn det som er meldt inn, eller skyve på gris som er meldt inn. Dette gjelder særlig før jul samt til dels rundt påske og ved ferieavvikling under sommeren. Skyving av slakt på kort varsel skaper merarbeid og tilleggskostnader for slakteriet og uforutsigbarhet for produsentene som blir spurt.
(Oppdatert 07.07.25) Det er åpnet for påmelding til Gris i ‘25! På årets svinekongress kan vi friste med 24 foredrag, og du vil treffe 500 kollegaer og andre fra næringa i to sosiale dager. Melder du deg på raskt er du sikret å bo på samme hotell som kongressen. Vi beklager om du har hatt problemer å betale med Mastercard ved påmelding, det er nå fikset!
(04.07.25) Avregningsprisen for gris går opp med kr 0,70 pr kg fra mandag 7. juli grunnet økt engrospris.
(02.07.25) Det er besluttet å redusere SPF-tillegget på omsatte SPF avlspurker fra 20 % til 10 %. Dette med bakgrunn i økonomiske beregninger for lønnsomhet med SPF-produksjon med dagens forutsetninger.