Priser og leveringsvilkår for gris

Griser i bingen

Gjeldende avregningspris finner du i prislisten som er lenket under. Prisene framover avhenger av bl.a. endringer i engrospris, slaktekostnader, omsetningsavgift etc. 

» Avregningspriser gris

» Leveringsvilkår gris (krever innlogging)

  • Veien fra Planlagt Gjennomsnittlig Engrospris til avregningspris

    (19.05.22) Planlagt Gjennomsnittlig Engrospris (PGE) er den halvårlige gjennomsnittsprisen på hele slakt og egg. Engrosprisen er lik enten det selges til industrikunder eller går videre til foredling i Nortura. Engrosprisen skal i prinsippet kunne dekke kostnader som påløper fram til et dyr er ferdig slaktet og henger på krok, eller eggene er sortert på brett. Det omfatter bl.a. inntransport og slakting av dyr og sortering av egg. Det er derfor endringen i avregningsprisen ofte blir annerledes enn endringen i engrospris.

  • Siste prisendring og prisprognose gris

    (16.04.22) Energiprisene både for inntransport og slakting har økt betydelig det siste halvår. Nortura må av den grunn øke trekket for slakting og inntransport fra 18. april. Avregningsprisen for slaktegris reduseres med kr. 0,24 pr kg, flådd purke og råne med kr. 0,33 pr kg.

  • Smågrisnotering Nortura

    (Sist endret 04.02.22) Fra mandag 7. februar økes prisen på smågris med kr. 100,- per stk til kr 1050,- per stk for helsegris ved 25 kg. I tillegg justeres vekttillegget opp med 3 kr i intervallet fra 25 - 35 kg, ny sats 15 kr/kg, trekket justeres tilsvarende i intervallet fra 25 - 20 kg, der blir ny sats også satt til 15 kr/kg.

  • Prisløyper engrosprisendringer 1. halvår 2022

    (Oppdatert 02.02.22) Konsernstyret i Nortura vedtok 18. oktober 2021 planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for 1. halvår 2022. Konsernstyret vedtok 1. februar 2022 en økning av engrosprisene gjeldene fra mandag 28. februar. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene.

  • Prisnedtrapping og slaktestrategi før jul

    (05.11.21) Fra mandag 6. desember starter den planlagte prisnedtrappingen for slaktegris. Dette gjøres for å få mer ferskt svinekjøtt før jul og øke tilgangen av ribbe før jul. For å maksimere inntekta di er det viktig at du som svineprodusent tilpasser slaktingen til prisløypa.

  • Forklaring på slakteoppgjør

    (Oppdatert 04.12.20) Her gir vi deg en forklaring på slakteoppgjør, eller avregning på gris, storfe og småfe. Avregningen er "kvitteringen" du som produsent får fra slakteriet når du leverer slaktedyr.