Arkiv for nyheter og artikler på gris

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

 • Nortura styrker økonomien for norske svineprodusenter!

  (30.04.20) Det er gledelig at Nortura har fått delvis gjennomslag for sin argumentasjon om behovet for et løft i målpris for norske svineprodusenter i årets jordbruksoppgjør. Vi har brukt mye tid og engasjement for å dokumentere og synliggjøre hvilken krevende økonomisk situasjon norske svineprodusenter står i.

 • John Harald Johnsen er uslåelig på slaktegris

  (30.04.20) John Harald Johnsen fra Nesna er på Ingris-toppen slaktegris for sjette gang. Den superflinke slaktegrisprodusenten fra Nordland oppnår 497 poeng i Ingris-resultatene for beste slaktegrisbesetning i 2019 som Norsvin nå har publisert.

 • Endringer ved livdyrformidling fra Nortura Forus

  (10.02.20) Det har alltid vært et nært og godt samarbeid mellom Nortura og Prima angående livdyrformidling i Sør-Rogaland og Agder, dette vil vi nå utvikle videre for å forbedre leveringssituasjonen til deg som produsent.

 • Tilskudd til konvertering fra smågris- til slaktegrisproduksjon

  (07.02.20) Kraftig effektivitetsøkning i smågrisproduksjon de siste årene, kombinert med et ikke ubetydelig frafall av oppfôringsplasser, har ført til et vedvarende og eskalerende problem med ubalanse mellom utbud av smågris og tilgjengelige oppfôringsplasser i deler av landet. Med det som bakgrunn vedtok konsernstyret i Nortura i desember en ordning med tilskudd til konvertering fra smågris- eller kombinert produksjon til kombinert- eller slaktegrisproduksjon.

 • Justering av prisløypa for gris

  (11.12.19) Fra mandag 30. desember reduseres engrosprisen for gris med 10 øre per kg. Det gjøres for å unngå overnotering i forhold til målpris for målprisåret 2019/2020.