Arkiv for nyheter og artikler på gris

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

 • Hanne Kristin ser lyst på framtida som svineprodusent

  (29.09.23) Nylig var Marie Nøkling, som er spesialveterinær på gris i Nortura Agro på besetningsbesøk i en av satellittene til Nes purkering. Hos Jan Erik og Gro Elin Sandvik i Skjoldastraumen er det generasjonsskifte på gang, og svigerdatter Hanne Kristin Thuestad, vil sammen med mann og barn overta gården og satse på gris.

 • Endring i prisløypa for storfe og gris

  (16.08.23) På grunn av svakere salg av helt slakt enn forventet, reduseres engrosprisen for storfe med kr 4,00 pr kg og gris med kr 0,80 pr kg fra mandag 21. august. De øvrige endringene i prisløypa gjennomføres som planlagt.

 • Sommerveien Purkering på topp!

  (25.05.23) – Vi har veldig mange flotte og gode svineprodusenter i Nortura! Sommerveien Purkering ble som landets første purkering sanert og fikk SPF-status i 2021. Allerede 2. driftsår etter sanering har ringen klatret til topps på Ingris-statistikken for beste purkering, sier Mari-Janne Rasmussen, rådgiver i Nortura.

 • Nyhetsbrev gris – mai 2023

  (08.05.23) Nyhetsbrevet omhandler jernforgiftning av spedgris ved bruk av jerninjeksjon som startdose, endring i utbetaling av kvantumstillegg på gris, og merking av Vak-gris. Nyhetsbrevet er sendt alle Norturas svineprodusenter i dag.

 • Ingris 2022 med svært gode resultater

  (25.04.23) God effektivitet og dyrehelse er viktig både for økonomien til svineprodusentene og for å redusere klimaavtrykket fra svineproduksjonen. Ingris-resultatene for 2022 viser god framgang på svært mange områder.

 • Nå melder du inn slaktegris på Min side!

  (17.01.23) Fra i dag er innmelding av gris, purke og råne til slakt en del av nye Min side. Innmelding av småfe har vært mulig på Min side fra august, etter det har livdyrløsningene vært prioritert. Kjøp, salg og direktelevering av smågris ble lansert på Min side i midten av desember.

 • Endringer i leveringsvilkår fra 2. januar 2023

  (02.01.23) Grunnet kraftig kostnadsvekst og behov for å stimulere ytterligere til rasjonalitet i samhandlingen mellom bonden og Nortura, justeres flere betingelser på slakt og livdyr fra 2. januar 2023.