Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

 • Siste prisendring og prisprognose gris

  (02.06.23) Med bakgrunn i forventa kraftfôrpriser samt den signaliserte økningen i PGE, økes smågrisprisen med kr 30,- fra mandag 5. juni. Salgspris helsegris ved 25 kg blir da kr 1190,- pr stk.

 • Livdyrnytt mai 2023

  (30.05.23) Det meste av landet er i ferd med å legge vinteren bak seg. Dette er kanskje den tiden på året det er størst forskjell på sør/nord, kyst/innlandlands-områder. Det blir likevel et mindre tema på Norturas ukentlige livdyrmøte på onsdager, der diskuteres markedssituasjonen, ulike tiltak på områder/region, vi får IT-oppdateringer og har gode faglige diskusjoner.

 • Sommerveien Purkering på topp!

  (25.05.23) – Vi har veldig mange flotte og gode svineprodusenter i Nortura! Sommerveien Purkering ble som landets første purkering sanert og fikk SPF-status i 2021. Allerede 2. driftsår etter sanering har ringen klatret til topps på Ingris-statistikken for beste purkering, sier Mari-Janne Rasmussen, rådgiver i Nortura.

 • Nyhetsbrev gris – mai 2023

  (08.05.23) Nyhetsbrevet omhandler jernforgiftning av spedgris ved bruk av jerninjeksjon som startdose, endring i utbetaling av kvantumstillegg på gris, og merking av Vak-gris. Nyhetsbrevet er sendt alle Norturas svineprodusenter i dag.

 • Ingris 2022 med svært gode resultater

  (25.04.23) God effektivitet og dyrehelse er viktig både for økonomien til svineprodusentene og for å redusere klimaavtrykket fra svineproduksjonen. Ingris-resultatene for 2022 viser god framgang på svært mange områder.

 • Norturas nye digitale tjeneste – Min side

  (29.03.23) Min side er under oppbygging, og løpende lanseres nye løsninger. Min side fungerer og på mobil. Tjenester i Min side er innmelding av gris, storfe og småfe til slakt, kjøp/salg og direktelevering av livdyr, mine leveranser, egg- og fjørfekjøttkontroll.

 • Merking av slaktegris

  (Sist endret 28.03.23) Det er svært viktig at gris som sendes til slakt er riktig og tydelig merket. Merking av gris skal gjøres for å påse at alt kjøtt kan spores på en forskriftsmessig og kvalitetsmessig måte ihht til MKI (Matkjedeinformasjon).