Søk:

Du er her: Hovedsiden / Gris /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 30/2017

  Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 30/2017

  (21.07.17) I uke 30 er det overskudd i smågrismarkedet over hele landet, minst i nord. Det er fortsatt underskudd i foringsdyrmarkedet. Vi mangler noen livkalver, kviger og kyr, i varierende mengder avhengig av region. Når det gjelder kjøttfe så er det et visst overskudd av ubedekte dyr, mens vi mangler noen drektige dyr.

 • Siste prisendring og prisprognose gris

  Siste prisendring og prisprognose gris

  (14.07.17) Fra mandag 17. juli økes smågrisprisen med 20 kr. Det har sammenheng med økningen i prisen for slaktegris inn mot jul.

 • Prognosen 2017 – Fortsatt svært krevende markedssituasjon for sau og lam

  Prognosen 2017 – Fortsatt svært krevende markedssituasjon for sau og lam

  (22.06.17) Markedssituasjonen for sau og lam er fortsatt svært krevende til tross for stor salgsvekst hittil i år. Det er også et overskudd av gris, mens markedet for egg tilnærmet er i balanse etter at det er gjennomført førtidsslakting. Situasjonen på storfe preges fortsatt av stort underskudd, men underskuddet er minkende.

 • Fagdag om SPF på Gjennestad

  Fagdag om SPF på Gjennestad

  (13.06.17) Rundt 45 medlemmer og støttespillere møtte frem for å høre mer om SPF da Nortura og Norsvin Buskerud/Telemark og Vestfold arrangerte fagdag på Gjennestad den 12. juni.

 • Grillmøte for svineprodusenter på Mære

  Grillmøte for svineprodusenter på Mære

  (13.06.17) Rundt 50 svineprodusenter var samlet på Mære landbruksskole 1. juni da Nortura og Felleskjøpet arrangerte fagdag med grillmat.

 • Tomb Husdyrtreffvinner også på svin

  Tomb Husdyrtreffvinner også på svin

  (09.06.17) I år var det Dagny Eline Hagen, Serina Orstad Waldeland og Maren Kvalevåg fra Tomb som leverte den beste oppgaven på svin. De leverte en solid besvarelse der de har trukket fram de dårligste sidene ved drifta på oppgavebruket.

 • Vann – vårt viktigste fôrmiddel

  Vann – vårt viktigste fôrmiddel

  (06.06.17) Nå er det sommer og med den kommer varmen. Husk at grisen ikke svetter og sliter derfor med å termoregulere i varmen.

 • Kvantumstillegg utbetales

  Kvantumstillegg utbetales

  (24.05.17) Kvantumstillegg for 1. tertial på gris vil bli utbetalt fredag 26. mai, det utbetales rett i overkant av 17 millioner.

 • Duroc blir felles farrase

  Duroc blir felles farrase

  (22.05.17) Nortura, Norsvin, Fatland AS, Midt-Norge Slakteri AS og Furuseth AS er blitt enig om en felles satsing på duroc som farrase i Norge.

 • Transportdyktighet

  Transportdyktighet

  (Sist endret 18.04.17) Det er stort fokus på transportdyktighet hos dyr som transporteres til slakt, og Mattilsynet har derfor laget en veileder til bruk ved vurdering.

 
« Forrige     1 | 2     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 19 artikler