Søk:

Du er her: Hovedsiden / Gris /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 38/2017

  Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 38/2017

  (15.09.17) I uke 38 er det igjen overskudd i smågrismarkedet. Det er et stabilt underskudd i foringsdyrmarkedet når det gjelder oksekalv, mens det er overskudd av kvigekalver. I stammedyrmarkedet mangler vi kommende uke kyr, mens vi har overskudd av livkalv/åringer og kviger. Når det gjelder kjøttfe så er det balanse/overskudd på de fleste varianter. Vær oppmerksom på at det er regionale forskjeller så ta kontakt.

 • Siste prisendring og prisprognose gris

  Siste prisendring og prisprognose gris

  (15.09.17) Fra mandag 18. september reduseres smågrisprisen med 20 kroner per stk. Dette samsvarer med prisnedtrappingen for slaktegris inn mot jul. Salgspris helsegris ved 25 kg blir da kr 770,- per stk.

 • Prognosen 2018 – Overskudd av lam, gris og egg

  Prognosen 2018 – Overskudd av lam, gris og egg

  (07.09.17) Den første prognosen for 2018 viser at vi for sau og lam fortsatt står overfor en svært krevende markedssituasjon. Også for gris forventes et overskudd neste år, men her har vi fortsatt reguleringseksport som virkemiddel til å balansere markedet. Prognosen viser også et overskudd av egg i 2018.

 • Tomb Husdyrtreffvinner også på svin

  Tomb Husdyrtreffvinner også på svin

  (09.06.17) I år var det Dagny Eline Hagen, Serina Orstad Waldeland og Maren Kvalevåg fra Tomb som leverte den beste oppgaven på svin. De leverte en solid besvarelse der de har trukket fram de dårligste sidene ved drifta på oppgavebruket.

 • Kvantumstillegg utbetales

  Kvantumstillegg utbetales

  (24.05.17) Kvantumstillegg for 1. tertial på gris vil bli utbetalt fredag 26. mai, det utbetales rett i overkant av 17 millioner.

 • Duroc blir felles farrase

  Duroc blir felles farrase

  (22.05.17) Nortura, Norsvin, Fatland AS, Midt-Norge Slakteri AS og Furuseth AS er blitt enig om en felles satsing på duroc som farrase i Norge.

 • Transportdyktighet

  Transportdyktighet

  (Sist endret 18.04.17) Det er stort fokus på transportdyktighet hos dyr som transporteres til slakt, og Mattilsynet har derfor laget en veileder til bruk ved vurdering.

 • MRSA i to svinebesetninger i Vestfold

  MRSA i to svinebesetninger i Vestfold

  (21.03.17) Mattilsynet har påvist MRSA i to svinebesetninger i Vestfold. De to besetningene vil bli pålagt å sanere for smitten.

 • Ny spesialveterinær for gris i Midt-Norge

  Ny spesialveterinær for gris i Midt-Norge

  (13.02.17) Ingeborg Ålmo er ansatt som spesialveterinær gris i Region Midt-Norge, etter at spesialveterinær Oddbjørn Kjelvik går av med pensjon fra 1. april.

 • Egenerklæring og opplysningskrav på kjøreseddelen

  Egenerklæring og opplysningskrav på kjøreseddelen

  (Sist endret 16.01.17) MKI (Matkjedeinformasjon) innhentes på alle storfeindivid, og alle besetninger av småfe og gris som skal leveres til slakt. MKI gir oss informasjon om tilbakeholdelsesfrister på behandla dyr, samt besetningsrestriksjoner. Vi henstiller alle produsenter å etterleve dette kravet om matkjedeinformasjon.

 
« Forrige     1 | 2     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 15 artikler