Søk:

Du er her: Hovedsiden / Gris /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 22/2018

  Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 22/2018

  (25.05.18) Livdyrmarked UKE 22

 • Økt overlevelse og effektivitet i svineproduksjonen

  Økt overlevelse og effektivitet i svineproduksjonen

  (14.05.18) Norsk svineproduksjon kan nok en gang vise til en rekordstor effektivitetsutvikling med økt overlevelse hos både smågris og slaktegris. Det viser tallene for 2017, som Animalia nå har offentliggjort på sin nettside.

 • Prognosen 2018 – Stort overskudd av gris

  Prognosen 2018 – Stort overskudd av gris

  (02.05.18) Den nye prognosen for 2018 viser et økende overskudd av gris i 2018 og en krevende markedssituasjon. Det samme gjelder for sau og lam. For egg viser prognosen tilnærmet balanse etter at det er gjennomført førtidsslakting. Markedet for storfe preges fortsatt av underskudd av norsk vare, men underskuddet er minkende sammenlignet med de foregående årene.

 • Fjorden Pigs i Trøndelag

  Fjorden Pigs i Trøndelag

  (Sist endret 03.04.18) Felleskjøpet, Sparebank SMN, Norsvin, NTE og Nortura arrangerte Fjorden Pigs, en kongress for svineprodusenter og rådgivere på vakre Jægtvolden Fjordhotell, Inderøy 16. - 17. mars. Felleskjøpet har lagt ut foredragene fra samlingen, du finner lenke nederst i artikkelen.

 • Siste prisendring og prisprognose gris

  Siste prisendring og prisprognose gris

  (28.03.18) Fra mandag 2. april reduseres avregningsprisen på slaktegris med kr 0,50 per kg, og purke med kr 0,30 per kg. Endringen skyldes endring i engrospris.

 • Kampen mot MRSA i landbruket nytter

  Kampen mot MRSA i landbruket nytter

  (19.02.18) Mattilsynet har i 2017 tatt ut prøver fra 826 svinebesetninger i Norge. Ingen av prøvene var positive for den varianten av MRSA Norge har kjempet for holde unna norske svinebesetninger i flere år.

 • Vi skal ha god dyrevelferd i alle slaktegrisbesetninger

  Vi skal ha god dyrevelferd i alle slaktegrisbesetninger

  (05.02.18) God dyrevelferd er viktig for dyra, for bønder og forbrukere. Når forbrukerne og resten av samfunnet får inntrykk av at dyrevelferden ikke er god nok, rammer det hele husdyrnæringa.

 • Ny Ingris tilvekstdel klar til bruk

  Ny Ingris tilvekstdel klar til bruk

  (29.01.17) 16. januar ble det lansert en ny versjon av Ingris tilvekstdel. Tilvekstdelen er laget for å gi oversikt og resultatmåling hos avvent smågris og slaktegris.

 • Sikre god merking av slaktegris

  Sikre god merking av slaktegris

  (Sist endret 08.01.18) Svineprodusentene klubbemerker all gris før levering til slakt. Å få oppgjør for riktig gris er en forutsetning, samtidig er det et krav at alt kjøtt skal spores. Merking av slaktegris har bedret seg noe de siste åra, men fortsatt er en alt for stor del av slaktegrisen feilmerket eller helt uten merke.

 • Endrer nedre grense for Edelgristillegg

  Endrer nedre grense for Edelgristillegg

  (19.12.17) Nortura endrer nedre grense for utbetaling av Edelgristillegg fra 50 til 55 i kjøttprosent fra 1. januar 2018.

 
« Forrige     1 | 2     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 20 artikler