Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

  • MRSA påvist i svinebesetning i Nordland

    (06.02.19) Mattilsynet meldte mandag 4. februar at MRSA har blitt påvist i en svinebesetning i Nordland. Besetningen følges nå opp av Mattilsynet. Alle kontakter til besetningen er varslet og vil bli prøvetatt av Mattilsynet.

  • Bli med på Gris i ‘19

    (16.01.19) Gris i ‘19 er arenaen for fremtidsbønder, hvor deling av kunnskap er i fokus. Kongressen er fullstappet av fagforedrag på internasjonalt nivå, tilpasset norske svineprodusenters hverdag.

  • God framdrift i Dyrevelferdsprogrammet for slaktegris

    (14.12.18) Hele 78 % av de største besetningene er nå inkludert i Helsegris, og 63 % av alle besetninger som leverer mer enn 50 griser pr. år er inkludert. Målt i andel slaktede griser er total oppslutning per 12. desember 72 %.

  • Utkjøpsordning smågrisprodusenter

    (Sist endret 10.12.18) Omsetningsrådet har vedtatt en retningslinje om utkjøpsordning med tilskudd til produsenter som slutter med svinehold. Formålet med denne utkjøpsordningen er at vi får redusert antall purker i Norge, og at produksjonskapasiteten for produksjon av smågris redusere for å kunne oppnå bedre markedsbalanse. Det er nå åpnet for påmelding.

  • Dyretransport og transportdyktighet

    (06.11.18) Nortura har stor oppmerksomhet på at dyr som sendes til slakt skal være transportdyktige. Gjennom beskrevne rutiner for dyretransport har vi tydeliggjort sjåførenes ansvar for å vurdere om dyret/dyra er skikket til transport. Mattilsynet er også opptatt av dette.

  • Nortura løfter grisen – Gilde Edelgris med dokumentert god dyrevelferd!

    (Sist endret 11.10.18) Vi har sannsynligvis verdens beste gris i Norge, det har tatt 20 år med avlsarbeid å utvikle den. Norsk Duroc på farssiden og en blanding av nederlandsk Yorkshire og norsk Landsvin på morsiden, grisen vår har produksjonsresultater i verdensklasse og kjøttet blir saftig og smakfullt.

  • Dyrevelferdsprogram for slaktegris

    (Sist endret 05.10.18) Dyrevelferdsprogrammet stiller krav om systematisk dokumentasjon og regelmessige veterinærbesøk, loggføring av håndtering av sjukdom og skadde dyr, tettere oppfølging fra slakteriene og økonomiske sanksjoner ved avvik fra kravene.