Siste nytt
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
(05.12.25) Avregningsprisen for gris i vektgruppe 75,1 til 77 kg går opp med kr 1,00 pr kg fra mandag 8. desember, samtidig går prisen i vektgruppe 81,1 til 83 kg ned med kr 1,00 pr kg og vektgruppe 85,1 til 100 kg ned med kr 2,00 pr kg. Dette er siste ledd i prisnedtrappingen i høyere vektgrupper samtidig som prisen heves i lettere grupper for å sikre nok ribbe til jul.
(Oppdatert 03.12.25) Skal vi dekke markedet best mulig ønsker vi så mye gris som mulig innmeldt til uke 50. Det er også redusert slaktekapasitet uke 51 og gris slaktet i slutten på uka da vil havne på fryselager. Prisen er også høyest i gruppe 75-81 kg i uke 50. God jul, og takk for hjelpen!
(28.11.25) Selv i Sørvest-Norge har en kjent litt på vinter. Høsting, beiting og jordarbeid tar pause. Dyra er inne, antall dyr er tilpassa oppstallingsmuligheter og grovfôrsituasjon. Melkekvoter for 2026 er langt på vei avklart. Vi har derfor hatt en høst litt avvikende fra 2023/24. Vi har bra med innmeldte avlsdyr melk, fra kalv til lakterende kyr av bra kvalitet, i hele landet.
(27.11.25) Vi er veldig glade for at det er mange som bruker Min Side, det er til stor hjelp. I desember formidles det mye avlsdyr, foringsdyr og smågris. Det er da viktig at salget registreres på Min Side snarest, og senest innen 15. desember.
(21.11.25) Over 150 av de påmeldte svineprodusentene til årets svinekongress på Gardermoen var unge bønder, under 35 år. Egen profil på navneskiltet, eget vorspiel før middagen og foredrag lagt opp spesielt for de unge slo an. Samtidig ble en helt ny pris på svinekongressen delt ut under middagen, «Årets unge grisebonde».
(17.11.25) Årets svinekongress på Gardermoen vil sette unge bønder i fokus, og det har virkelig slått an. Over 150 unge bønder har meldt seg på!
(13.11.25) Bedre markedsbalanse av storfe og balanse på gris og lam i 2026. Eggmarkedet ventes å bli fullt ut dekket av norsk produksjon, og det er ikke behov for flere nyetableringer.
(28.10.25) Nå kan du selv redigere og endre på dine innmeldinger av slaktegris på Min Side. Charlotte Mikkelsen på Nortura Medlemssenter viser deg den nye muligheten på Min Side i en video.
(11.09.25) Har du fått med deg de nye slakteanalysene på Min Side?
(25.08.25) Fagprogrammet for svinebransjens største møteplass, Gris i '25, er nå spikret.