Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Livdyrnytt fra Nortura per desember

    (23.12.25) Jul og årsavslutning kommer ofte fort på. Jobben med forberedelser og klargjøring skal gå parallelt med daglige gjøremål. Fjøs og dyrestell morgen og kveld satt opp i faste rutiner er en fremmedfaktor for en stor andel av våre forbrukere. Det er nok noen generasjoner siden mange hadde søsken, foreldre, besteforeldre, onkel/tanter, kjenninger som var bønder.

  • Siste prisendring og prisprognose gris

    (22.12.25) Avregningsprisen for gris i vektgrupper over 71,1 kg går opp med kr 0,92 pr kg fra mandag 5. januar, dette sammenlignet med tiden før prisnedtrapping mot jul startet. Vekter under 71 kg varierer litt grunnet endring i vekttabell for lett gris. For purke og råne fl. går prisen opp med kr 1,76 pr kg.

  • Nok norsk ribbe til jul!

    (Oppdatert 03.12.25) Skal vi dekke markedet best mulig ønsker vi så mye gris som mulig innmeldt til uke 50. Det er også redusert slaktekapasitet uke 51 og gris slaktet i slutten på uka da vil havne på fryselager. Prisen er også høyest i gruppe 75-81 kg i uke 50. God jul, og takk for hjelpen!

  • Suksess med «ungbonde»-vri på Gris i ‘25

    (21.11.25) Over 150 av de påmeldte svineprodusentene til årets svinekongress på Gardermoen var unge bønder, under 35 år. Egen profil på navneskiltet, eget vorspiel før middagen og foredrag lagt opp spesielt for de unge slo an. Samtidig ble en helt ny pris på svinekongressen delt ut under middagen, «Årets unge grisebonde».

  • God balanse på kjøtt og egg i 2026

    (13.11.25) Bedre markedsbalanse av storfe og balanse på gris og lam i 2026. Eggmarkedet ventes å bli fullt ut dekket av norsk produksjon, og det er ikke behov for flere nyetableringer.

  • Min Side: Endre på dine innmeldinger for gris

    (28.10.25) Nå kan du selv redigere og endre på dine innmeldinger av slaktegris på Min Side. Charlotte Mikkelsen på Nortura Medlemssenter viser deg den nye muligheten på Min Side i en video.