Siste nytt
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
(21.11.25) Over 150 av de påmeldte svineprodusentene til årets svinekongress på Gardermoen var unge bønder, under 35 år. Egen profil på navneskiltet, eget vorspiel før middagen og foredrag lagt opp spesielt for de unge slo an. Samtidig ble en helt ny pris på svinekongressen delt ut under middagen, «Årets unge grisebonde».
(21.11.25) Avregningsprisen for gris i vektgruppe 79,1 til 85 kg går opp med kr 1,00 pr kg fra mandag 24. november, samtidig går prisen i vektgruppe 90,1 til 105 kg ned med kr 1,00 pr kg. Dette er første ledd i prisnedtrappingen i høyere vektgrupper samtidig som prisen heves i lettere klasser for å sikre nok ribbe til jul.
(17.11.25) Årets svinekongress på Gardermoen vil sette unge bønder i fokus, og det har virkelig slått an. Over 150 unge bønder har meldt seg på!
(13.11.25) Bedre markedsbalanse av storfe og balanse på gris og lam i 2026. Eggmarkedet ventes å bli fullt ut dekket av norsk produksjon, og det er ikke behov for flere nyetableringer.
(28.10.25) Nå kan du selv redigere og endre på dine innmeldinger av slaktegris på Min Side. Charlotte Mikkelsen på Nortura Medlemssenter viser deg den nye muligheten på Min Side i en video.
(24.10.25) Behovet for nye slaktegrisplasser er vedvarende. Nortura har nå over tid sett at overskuddsperiodene av smågris er utfordrende for næringen. Prognosen for 2026 viser også et klart behov for flere slaktegrisplasser.
(Oppdatert 13.10.25) Vi trenger mer gris til slakt allerede fra uke 47. I uke 48 begynner derfor prisnedtrappingen i høyere vektgrupper samtidig som prisen heves i lettere klasser for å sikre nok ribbe til jul. Planlegg strategien i din besetning!
(11.09.25) Har du fått med deg de nye slakteanalysene på Min Side?
(25.08.25) Fagprogrammet for svinebransjens største møteplass, Gris i '25, er nå spikret.
(10.07.25) I visse perioder av året har Nortura hatt behov for å hente inn mer gris til slakt enn det som er meldt inn, eller skyve på gris som er meldt inn. Dette gjelder særlig før jul samt til dels rundt påske og ved ferieavvikling under sommeren. Skyving av slakt på kort varsel skaper merarbeid og tilleggskostnader for slakteriet og uforutsigbarhet for produsentene som blir spurt.