Arkiv for nyheter og artikler på gris

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

 • Nortura styrker økonomien for norske svineprodusenter!

  (30.04.20) Det er gledelig at Nortura har fått delvis gjennomslag for sin argumentasjon om behovet for et løft i målpris for norske svineprodusenter i årets jordbruksoppgjør. Vi har brukt mye tid og engasjement for å dokumentere og synliggjøre hvilken krevende økonomisk situasjon norske svineprodusenter står i.

 • John Harald Johnsen er uslåelig på slaktegris

  (30.04.20) John Harald Johnsen fra Nesna er på Ingris-toppen slaktegris for sjette gang. Den superflinke slaktegrisprodusenten fra Nordland oppnår 497 poeng i Ingris-resultatene for beste slaktegrisbesetning i 2019 som Norsvin nå har publisert.

 • Smittevern – videoer

  (29.04.20) Disse enkle videoene fra pig333.com som er lagt ut på YouTube illustrerer blant annet god sluseskikk og smittevern ved lasting av gris. I tillegg til å være en god påminner for oss alle i hverdagen, egner de seg til opplæring av nyansatte.

 • Endringer ved livdyrformidling fra Nortura Forus

  (10.02.20) Det har alltid vært et nært og godt samarbeid mellom Nortura og Prima angående livdyrformidling i Sør-Rogaland og Agder, dette vil vi nå utvikle videre for å forbedre leveringssituasjonen til deg som produsent.

 • Tilskudd til konvertering fra smågris- til slaktegrisproduksjon

  (07.02.20) Kraftig effektivitetsøkning i smågrisproduksjon de siste årene, kombinert med et ikke ubetydelig frafall av oppfôringsplasser, har ført til et vedvarende og eskalerende problem med ubalanse mellom utbud av smågris og tilgjengelige oppfôringsplasser i deler av landet. Med det som bakgrunn vedtok konsernstyret i Nortura i desember en ordning med tilskudd til konvertering fra smågris- eller kombinert produksjon til kombinert- eller slaktegrisproduksjon.

 • Salg og bestilling av smågris

  (28.10.19) Som dere alle kjenner til har vi over en lengre periode hatt utfordringer med smågris-situasjonen. Situasjonen har rettet seg litt, men vi sliter til tider med for mange smågris pr uke og må derfor skyve. For at vi skal få bedre oversikt og kunne planlegge litt bedre innfører vi to ukers innmelding og bestilling av smågris.