Ingris 2022 med svært gode resultater

(25.04.23) God effektivitet og dyrehelse er viktig både for økonomien til svineprodusentene og for å redusere klimaavtrykket fra svineproduksjonen. Ingris-resultatene for 2022 viser god framgang på svært mange områder.

Illustrasjonsbilde i grisebingen

Antall beregna avvente per årspurke øker kraftig og spedgristapet reduseres. For smågris og slaktegris øker den daglige tilveksten mye, samtidig som fôrforbruket per kilo tilvekst går ned. 

Det er fantastisk framgang og store forskjeller. De beste besetningene i Ingris leverer resultater på svært høyt nivå.

– De kan vise til resultater som 36,8 beregna avvente avvente per årspurke, 714 gram daglig tilvekst og 1,42 FEn per kilo tilvekst hos smågris, slaktegris med 1303 gram tilvekst per dag og 2,39 FEn per kilo tilvekst, sier Solveig Kongsrud i Norsvin.

Under viser de 3 beste i hver kategori. 

Vi gratulerer våre gode svineprodusenter!

Purker

 1. Hanne og Olav Vold
  Beste besetning med purker i 2022 er Hanne og Olav Vold fra Ottestad i Innlandet med imponerende 36,8 beregna avvente per årspurke. Besetningen leverer gode resultatet år etter år og har vært på delt førsteplass to ganger før, senest i 2021 hvor de delte topp-plasseringen med Tone og Arne Krog som nå havner på andreplass. Vold har økt med 1,4 fra 35,4 fra beregna griser per årspurke siste år.
 2. Tone og Arne Krog
 3. Oddvar Pettersen og Tone Merethe Blystad Pettersen

Smågris

 1. Helene S. Helgeberg og Dan Emil Berg
  Helene S. Helgeberg og Dan Emil Berg fra Grinder i Innlandet er nykommere på toppen av smågrislista. De er svært godt gjort av de ferske svineprodusentene. Smågrisen veier hele 12 kg ved avvenning og 35 kilo ved overflytting til slaktegris og vokser i snitt 714 gram per dag.
 2. Håvard Ringnes
 3. Einar Myki

Slaktegris

 1. John Harald Johnsen
  John Harald Johnsen fra Nesna i Nordland er tilbake på toppen av slaktegrislista med 763 poeng. Johnsen leverer supergode resultater hvert år og har vært på toppen eller i toppsjiktet hvert eneste år. Besetningen som har SPF-status har i 2022 fantastiske 1303 gram daglig tilvekst og 2,39 FEn i fôrforbruk.
 2. Halvdan Nyjordet Pedersen og Iris Mehus
 3. Roy Stensby

Purkering

 1. Sommerveien Purkering
  På toppen blant purkeringene i 2022 er Sommerveien Purkering med nav i Søgne i Agder. Det er første gangen purkeringen er på lista over de med best resultat. Sommerveien er den første purkeringen som har lagt om til SPF så det er både imponerende og moro at de klatrer helt til topps med 32,2 beregna avvente per årspurke.
 2. Rompa Purkering
 3. Stampen Purkering/Aura Gris

Satellitt i purkering

 1. Christina Sagen Stenberg
  Beste satellitt i purkering i 2022 er Christina Sagen Stenberg fra Ådalsbruk i Innlandet med 862 poeng. Sagen Stenberg er satellitt i Snusjara Purkering. Det er første gangen besetningen er på lista med de beste satellittene. 
 2. Sofie Vestersjø og Tom Dyrskog
 3. Christine og Knut Alton

For mer omtale om resultatene – se Norsvin sine nettsider.