
Lammesesongen 2025 – Tidenes prisløft for lam
(30.06.25) Ein ny slaktesesong står for døra og Nortura gjer seg klar til å ta imot sau og lam frå sauebønder frå heile landet.
(30.06.25) Ein ny slaktesesong står for døra og Nortura gjer seg klar til å ta imot sau og lam frå sauebønder frå heile landet.
(27.06.25) Avregningsprisen for lam går opp med kr 0,24 pr kg, ungsau med kr 2,82 pr kg og sau med kr 0,18 pr kg fra mandag 30. juni. Se detaljer for alle kategorier i pristabellen. Prisendringen er grunnet økt engrospris samt endring i slaktekostnader og forskningsavgift.
(18.06.25) Det ventes økte tilførsler av storfekjøtt i høst og i 1. halvår 2026. Vi oppfordrer melkeprodusentene til å slakte ut kyr i juli, august og september, før telledato 1. oktober. Noe høyere tilførsler av gris i 1. tertial 2026 enn i siste prognose.
(17.06.25) Bli med Nortura og Rogaland Sau & Geit til New Zealand til VM i saueklipping og ullhåndtering 2026. En unik kombinasjon av faglig påfyll, kultur og natur – og ikke minst fellesskap med likesinnede!
(Oppdatert 13.06.25) Fagsjef Finn Avdem og Per Johan Lyse er de to første rådgiverne i Nortura som kan titulere seg som klimarådgivere, flere har kommet etter. Priser som følger satsene for regionalt miljøtilskudd, RMP, er oppdatert i artikkelen.
(Sist oppdatert 11.06.25) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.