
Siste prisendring og prisprognose småfe
(30.07.25) Avregningsprisen for lam økes med kr 3,00 pr kg fra mandag 28. juli, dette grunnet redusert omsetningsavgift for lam med kr 1,00 pr kg, og innføring av sesongtillegg med kr 2,00 pr kg.
(30.07.25) Avregningsprisen for lam økes med kr 3,00 pr kg fra mandag 28. juli, dette grunnet redusert omsetningsavgift for lam med kr 1,00 pr kg, og innføring av sesongtillegg med kr 2,00 pr kg.
(30.06.25) Ein ny slaktesesong står for døra og Nortura gjer seg klar til å ta imot sau og lam frå sauebønder frå heile landet.
(18.06.25) Det ventes økte tilførsler av storfekjøtt i høst og i 1. halvår 2026. Vi oppfordrer melkeprodusentene til å slakte ut kyr i juli, august og september, før telledato 1. oktober. Noe høyere tilførsler av gris i 1. tertial 2026 enn i siste prognose.
(17.06.25) Bli med Nortura og Rogaland Sau & Geit til New Zealand til VM i saueklipping og ullhåndtering 2026. En unik kombinasjon av faglig påfyll, kultur og natur – og ikke minst fellesskap med likesinnede!
(Oppdatert 13.06.25) Fagsjef Finn Avdem og Per Johan Lyse er de to første rådgiverne i Nortura som kan titulere seg som klimarådgivere, flere har kommet etter. Priser som følger satsene for regionalt miljøtilskudd, RMP, er oppdatert i artikkelen.
(Sist oppdatert 11.06.25) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.