Flott slaktekvalitet og flott slaktekvalitet på lam
(12.09.25) Fyrste veka i september er inne i slaktestatistikken. I veke 36 slakta Nortura 37 400 lam med medel slaktevekt 20,7, heile 0,6 kg over tilsvarande veke i fjor.
(12.09.25) Fyrste veka i september er inne i slaktestatistikken. I veke 36 slakta Nortura 37 400 lam med medel slaktevekt 20,7, heile 0,6 kg over tilsvarande veke i fjor.
(12.09.25) Avregningsprisen for lam går ned med kr 2,00 pr kg fra mandag 15. september, samtidig reduseres sesongtillegget med kr 0,50 pr kg. Endringer er i henhold til prisløypen.
(10.09.25) Det prognoseres et marked i bra balanse for gris, storfe, lam og egg i 2026. Det ventes fortsatt overskudd av sau.
(28.08.25) Nortura vil med dette gi tilbud om kjøp av årets sau. Produktet er fryst halv sau, tredelt og pakka i kartong. Vekta på en halv sau vil ligge rundt 15-20 kg. Pris kr 59 pr kg inkl. moms!
(Oppdatert 25.08.25) Fredag 1.august ble det påvist blåtungevirus i blodprøve tatt av ei melkeku i Sandefjord. Dette er første påvisning av blåtungevirus i sesongen 2025. Prøven var tatt på grunn av livdyrsalg og i henhold til husdyrnæringa sine krav til flytting av livdyr internt i tiltakssone for blåtunge. Dette er krav som er strengere enn Mattilsynets forskriftskrav.
(19.08.25) Det er stort behov for kvalitetslam og konsernstyret i Nortura har derfor vedtatt å øke Gourmetlam-tillegget i uke 39 med kr 2,50 og kr 2 i uke 40.