Arkiv for nyheter og artikler på fjørfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Bransjesamarbeid reduserer soya i kyllingfôret med 75 prosent

    (08.11.21) Prior og Nortura har i løpet av året produsert de første to millioner kyllinger med et fôr som har betydelig redusert innhold av importert soya. Andelen erter, åkerbønner, raps og andre norske proteinråvarer i norsk kyllingfôr øker i tråd med målsettingen om enda mer bærekraftig norsk fôr.

  • Satser stort på beinrester av norsk kylling

    (23.06.21) Det nye anlegget Bioco i Indre Østfold er blant de første i verden som lykkes med å gjøre bein-råstoff fra kylling og kalkun om til høyverdige proteiner gjennom rør-hydrolyse. Det nye selskapet merker allerede internasjonal etterspørsel og har begynt eksport av proteinprodukter til det amerikanske markedet.

  • Nortura og Prior vil gi kyllingen fôr av norske råvarer

    (17.11.20) Nortura og Prior har igangsatt et unikt prøveprosjekt for å teste ut kyllingfôr basert på minst 90 prosent norske råvarer. Målet er at to millioner kyllinger skal få det nye fôret i løpet av det kommende året. Det nye fôrkonsept kan redusere soyabehovet med 75 prosent.

  • Pass på temperatur i egglageret

    (09.11.20) Målt temperatur i rommet bør ligge mellom 8 og 12 grader for å unngå kondens og fuktige egg ved overgang til eggbil og pakkeri.

  • Økt avregningspris på egg fra 1. juni

    (25.05.20) For å styrke økonomien til eggprodusentene har styret i Nortura vedtatt å heve avregningsprisen med 0,12 kr/kilo fra 1. juni. Økningen gjelder alle egg unntatt blod og knekk.

  • Tiltak for en campylobacterfri sommer

    (07.05.20) I Europeisk sammenheng er vi i Norge sammen med enkelte andre nordiske land i en helt egen, gunstig klasse når det gjelder campylobactersmitte i slaktekyllingbesetninger. Dette er en status vi er opptatt av å opprettholde, og for å få til det er det viktig at alle er nøye på smittebeskyttelsestiltakene i besetningene.