Arkiv for nyheter og artikler på fjørfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Bransjesamarbeid reduserer soya i kyllingfôret med 75 prosent

    (08.11.21) Prior og Nortura har i løpet av året produsert de første to millioner kyllinger med et fôr som har betydelig redusert innhold av importert soya. Andelen erter, åkerbønner, raps og andre norske proteinråvarer i norsk kyllingfôr øker i tråd med målsettingen om enda mer bærekraftig norsk fôr.

  • Satser stort på beinrester av norsk kylling

    (23.06.21) Det nye anlegget Bioco i Indre Østfold er blant de første i verden som lykkes med å gjøre bein-råstoff fra kylling og kalkun om til høyverdige proteiner gjennom rør-hydrolyse. Det nye selskapet merker allerede internasjonal etterspørsel og har begynt eksport av proteinprodukter til det amerikanske markedet.

  • Tiltak for en campylobacterfri sommer

    (07.05.20) I Europeisk sammenheng er vi i Norge sammen med enkelte andre nordiske land i en helt egen, gunstig klasse når det gjelder campylobactersmitte i slaktekyllingbesetninger. Dette er en status vi er opptatt av å opprettholde, og for å få til det er det viktig at alle er nøye på smittebeskyttelsestiltakene i besetningene.

  • Konsekvenser av nytt datasystem - følg med!

    (16.01.20) Fjørfekjøttområdet i Nortura går over til nytt fullintegrert datasystem (SAP) 1. februar 2020. Med det så samles alle tidligere forskjellige dataplattformer i ett og samme system.

  • Kalkunprodusentene på skolebenken

    (11.11.19) Siste uka i oktober var så godt som alle kalkunprodusentene i Nortura, samt oppdrettere, rugeeggprodusenter og klekkeri, samt andre fra ulike deler av verdikjeden på Fjørfeskolekurs på Smakfulle Rom på Asak i Sørum.

  • Dyrevelferdsprogram verpehøns

    (18.10.19) Det er et stadig økende fokus på dyrevelferd i norsk husdyrproduksjon, både fra forbrukere, kjeder, media, myndigheter og samfunnet generelt. Norske forbrukere har generell høy tillit til norske egg, og det må vi ivareta for å sikre en konkurransedyktig norsk eggproduksjon.