Arkiv for nyheter og artikler på fjørfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

 • Nye plukkepriser

  (10.09.19) Nortura har avtalt nye plukkepriser med avløserlag og landbrukstjenester. Plukkeprisene dekker lønn og kjøring for plukkerne og et administrativt påslag som dekker sosiale kostnader og fortjeneste.

 • Årets vinnere på Husdyrtreff Fjørfe

  (07.06.19) Innen fjørfe ble årets landsvinnere på Husdyrtreff Hans Jørgen Kvilesjø, Knut Anders Simenstad og Lars Martin Uvaag som går i agronomklassen på Tomb. Deres besvarelse ble også kåret til skolens beste i sterk konkurranse med andre grupper på skolen.

 • Prisendring på egg

  (01.04.19) Fra mandag 1. april reduseres engrosprisen for egg med henholdsvis 10 øre/kg for egg fra frittgående høner og 20 øre/kg for egg fra høner i miljøbur.

 • Julemøte i «150 klubben»

  (21.12.18) Vi hadde torsdag 13. desember vårt tradisjonelle julemøte med våre oppal- og rugeeggprodusenter her på Østlandet. Det ble under møtet utdelt bemerkelser for gode prestasjoner og management i 150 klubben.

 • Innskjerping i bruk av Nortura Fjørfekjøttkontroll

  (07.09.18) Vi anser at innkjøringstiden for Nortura Fjørfekjøttkontroll er over og kommer nå til å skjerpe inn at alle slaktekyllingprodusenter skal delta og løpende gjøre de registreringene som skal gjøres. For de fleste er dette helt greit, men for noen er det mindre eller større mangler i registreringene. Eller at registreringene skjer så sent i innsettet at slakteplanlegger ikke får de opplysningene de skal ha osv.

 • Høy utetemperatur - tips og anbefalinger

  (28.06.18) Selv om vi kun sporadisk har hatt den helt store og langvarige varmen, vet vi at slike perioder kan komme. Perioder opp mot 30°C eller mer vet vi byr på utfordringer, og selv om vi også i fjor sendte tilsvarende oppsett - sender vi dette også i som en reminder. En skade - er en for mye!