Arkiv for nyheter og artikler på fjørfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Innskjerping i bruk av Nortura Fjørfekjøttkontroll

    (07.09.18) Vi anser at innkjøringstiden for Nortura Fjørfekjøttkontroll er over og kommer nå til å skjerpe inn at alle slaktekyllingprodusenter skal delta og løpende gjøre de registreringene som skal gjøres. For de fleste er dette helt greit, men for noen er det mindre eller større mangler i registreringene. Eller at registreringene skjer så sent i innsettet at slakteplanlegger ikke får de opplysningene de skal ha osv.

  • Høy utetemperatur - tips og anbefalinger

    (28.06.18) Selv om vi kun sporadisk har hatt den helt store og langvarige varmen, vet vi at slike perioder kan komme. Perioder opp mot 30°C eller mer vet vi byr på utfordringer, og selv om vi også i fjor sendte tilsvarende oppsett - sender vi dette også i som en reminder. En skade - er en for mye!

  • Fra høner i miljøinnredning til frittgående

    (19.04.18) Omstilling fra høner i miljøinnredning til frittgående aviar er et aktuelt tema for mange eggprodusenter i disse dager. Knut Espen Hystad er Østfolds første eggprodusent som nylig gjennomførte omstilling fra miljøinnredning i forbindelse med markedets ønske om mer egg fra frittgående høns. Han deler gjerne sine erfaringer fra en spennende periode.

  • Dyktige kalkunprodusenter ble hedret

    (04.12.17) Norturarådgiver Theodor Bye hadde sist torsdag gleden av å kunne dele ut Tour de France-inspirerte trøyer til noen utvalgte kalkunprodusenter.

  • Organisasjonsendring Team Fjørfekjøtt og Rugeri, plan og utvikling

    (27.11.17) Da Nortura Fjørfe ble oppløst og delt på øvrige forretningsområder våren 2016, ble rugeridrift, innsetts- og slakteplanlegging, og utvikling fjørfe og egg samlet i en egen enhet i Medlem. Rugeri, plan og utvikling har samarbeidet tett med Team Fjørfekjøtt, som var i Medlem fra før. Nå er tiden moden for å samle Team Fjørfekjøtt og Rugeri, plan og utvikling i én avdeling.

  • Behov for nedjustering av kyllingproduksjonen for 2017

    (11.04.17) Vårt salg av kylling ligger så langt i år betydelig bak budsjett og volumambisjoner, med følge at vi har bygd lager siden nyttår. Det gjøres markedsmessige tiltak, med både aktivitetstrykk, videreutvikling av sortiment samt vurderinger på pris ut i markedet. Selv med økt salg og tiltak må produksjonen tas ned for å samtidig klare å redusere lageret. Med bakgrunn i dette er Råvare og medlem gitt i oppdrag å ta ned produksjonen av kylling med 2.000 tonn ut året 2017.