Imponerende resultater i Ingris for 2021

(02.05.22) Det knytter seg alltid spenning til hvem som har de beste besetningene i Ingris og hvilke resultater de har. For 2021 er det både nye besetninger og tidligere vinnere på toppen av listene, skriver Norsvin på sin side. Topp-besetningene leverer imponerende resultater.

Illustrasjonsbilde purke med unger. Foto: Rune Bendiksen

Purker

To besetninger troner på toppen av purkelista med 35,4 beregna avvente per årspurke  – dette er Tone og Arne Krog fra Ørje og Hanne og Olav Vold fra Ottestad. Dette er produsenter som har stabilt gode resultater og har vært å finne blant de beste besetningene i en rekke ganger.

Tredje beste purkebesetning er Max Slagstad fra Kolvereid med 34,8 beregna avvente per årspurke. 

Smågris

I likhet med de to foregående årene er det Håkon Friestad fra Orre som er best på smågris i 2021 med 576 poeng. Smågrisen hos Friestad vokser i gjennomsnitt 655 gram per dag og har er fôrforbruk på 1,49 FEn per kilo tilvekst.

Det er ganske tett i toppen og på andreplass finner vi Håvard Ringnes fra Kløfta med 574 poeng. Det er fjerde gang på rad at han havner nest øverst på lista.

Slaktegris

For første gang topper Roy Stensby fra Stavsjø slaktegrislista med 714 poeng. Hos Stensby har grisene i gjennomsnitt har et fôrforbruk på 2,30 FEn per kilo tilvekst, 1232 gram daglig tilvekst, kjøttprosent på 61,4. Stensby har en slaktegrisbesetning med SPF helsestatus.

På en klar andreplass blant slaktegrisen finner vi Halvdan Nyjordet Pedersen og Iris Mehus fra Nesna, mens tredjeplassen for slaktegris går til Kristin Ianssen og Erling Mysen fra Eidsberg.

Purkering og satelitter

Nes Purkering med navet i Skjoldastraumen i Roaland er klar vinner blant purkeringene i 2021 med 32,0 beregna avvente per årspurke. Det er ikke første gangen Nes Purkering er best, både i 2020 og 2016 kom de på delt første plass.

De to neste plassene går til purkeringer med navene plassert i Gudbrandsdalen. Nummer to blant purkeringene er Aura Gris som har navet i Skjåk med 31,2 beregna avvente per årspurke. Tredjeplassen går til Rompa Purkering med 31,1 beregna avvente per årspurke.

Beste satellitt i purkering i 2021 er Jurgita Musneckiene og Sandoras Musneckis fra Vågå. De er satellitt i Aura Purkering. Nummer to blant satellittene er Gudbrand Hoff fra Brandbu, og tredjeplassen går til Jarle Ersland på Skjold som er satellitt hos Nes Purkering. 

Se alle resultatene på Norsvin sin side.

Vi gratulerer med gode resultater!