Salg og bestilling av smågris

(28.10.19) Som dere alle kjenner til har vi over en lengre periode hatt utfordringer med smågris-situasjonen. Situasjonen har rettet seg litt, men vi sliter til tider med for mange smågris pr uke og må derfor skyve. For at vi skal få bedre oversikt og kunne planlegge litt bedre innfører vi to ukers innmelding og bestilling av smågris.

Av: Odd Finnesand, livdyrsjef Nortura

Dette vil gi oss en bedre oversikt over tilgang på smågris, og gjør at vi får mulighet til å tømme slaktegris for å få plass til nye smågris.

Det er viktig at vi får laget kjøresedler som sjåførene får med seg ut. Vi ønsker derfor at også dere med fastavtale og som benytter våre sjåfører, om å melde inn og bestille smågris via Min side. For dere som har fastavtale med egen transport, trenger dere ikke å melde inn smågris eller bestille smågris.

Dette vil bidra til å sikre god flyt av smågris og god planlegging også når det er vikarer som sitter på smågrisformidlingen.

For innmelding og bestilling: Husk fristen er kl. 24.00 natt til onsdag hver uke.

INNMELDING AV SMÅGRIS

Vi ber om at dere primært benytter løsning 1.

Alt. 1 Registrering via Min side

 1. Velg innmelding av smågris
  bilde Min side
   
 2. Fyll ut påkrevet informasjon (det eneste valget vil bli to uker fram i tid)

  a. Under beskjed til Nortura legg inn hvem du evt. skal levere til på fast avtale og hvor mange. Eksempel: du melder på 300 smågris og skriver "200 skal til Hansen". Resten vil da havne på det åpne markedet.

  b. Du kan også velge å melde inn hele pulja, men skriv opp over hvor mange uker smågrisen skal hentes på. Eksempel: du melder på 300 smågris og skriver "Kan hentes over 3 uker "

  c. Noter eventuelt tilleggsopplysninger som: "x antall er behandlet for rødsjuke; har x antall smågris med korte haler etc."
   
 3. Trykk "register ordre"
  bilde Min side

Alt 2. Ringe inn Medlemssenteret/livdyrkontoret.
Ved salg av smågris vil det fortsatt være mulig å ringe Medlemssenter på tlf. 95 51 84 00 med de samme opplysningene.

BESTILLING AV SMÅGRIS

Ønsker du å bestille gjøres på samme sted som innmelding av smågris, men du må velge Bestilling av smågris på Min side

bilde Min side

 1. Fyll ut påkrevd informasjon. Det er fornuftig å legge til seg en vane hvor man bestiller smågris samtidig med at man melder på de siste slaktegrisene i pulja. Du kan velge hvilken uke du ønsker smågrisen levert to uker fram i tid.

  a. Dere som har fastavtale bes notere dette i feltet for beskjeder. For eksempel: "tar fast fra Nilsen"
   
 2. Trykk: "register ordre"
  bilde Min side

Vektkalkulator
Vedlagt e-post som ble utsendt ligger en vektkalulator for smågris i excel-format. Denne kalkulatoren vil også være å finne under kategorien Kalkulatorer. Der finner dere også en innmeldingskalkulator for dere som skal levere slakt (for å bruke denne må du være logget på).

Husk å telle slik at det blir riktig antall gris
Dersom det er flere produsenter som ikke melder inn korrekt antall, kan dette skape en variasjon på flere hundre gris i uka. Dette skaper som dere skjønner store vansker for Nortura når fordeling av smågris skal planlegges.

Vi vil beklage at denne informasjonen kommer i etterkant av igangsatt virkning av 2-uker praksis på Min Side.


Dette er sendt ut på e-post som informasjonsbrev til svineprodusenter som selger og bestiller smågris.