Arkiv for nyheter og artikler på gris

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

 • Redusert slaktevekt på gris fra årsskiftet

  (12.12.13, endret 03.01.14) Styret i Nortura søkte i høst Omsetningsrådet om å gjennomføre kompensasjon for reduserte slaktevekter på gris også i 2014. Ordningen er nå vedtatt og gjennomføres i perioden fra nyttår til påske.

 • Endring i krav til minimumsvekter for livpurker

  (20.12.13) Å ha purker i riktig hold ved førstegangs bedekning og grising er avgjørende for purkas produksjonsevne og økonomien i drifta. Fra 01.01.14 vil minimumsvektene justeres opp på ungpurker.

 • Informasjon om MRSA

  (15.12.13) Dagens Næringsliv hadde lørdag 14.12 et større oppslag i avisen om MRSA relatert og svin. Vi ønsker her å opplyse om noen fakta relatert til MRSA og Norturas arbeid for å forebygge utbredelsen av denne type bakterier.

 • Endringer i klassifiseringsregelverket for immunkastrerte griser (VAK griser)

  (22.10.13) Hos en del hanngris (råner) vil kjøttet ha uønsket lukt og smak. Kirurgisk kastrering har derfor vært en del av svineproduksjonen i alle land. Kastrering vil ta bort avvikende lukt og smak. Det er nå utviklet en vaksine som, ved riktig bruk, har samme effekt. Bransjen har de siste to år skaffet seg erfaring med denne metoden, og finner nå grunn til å endre regelverket.

 • Norsk svineproduksjon

  (15.10.13) Animalia/HT svin har laget en film om norsk svineproduksjon. Filmen tar utgangspunkt i svineproduksjonen hos Anne Andvik.