Hanne Kristin ser lyst på framtida som svineprodusent

(29.09.23) Nylig var Marie Nøkling, som er spesialveterinær på gris i Nortura Agro på besetningsbesøk i en av satellittene til Nes purkering. Hos Jan Erik og Gro Elin Sandvik i Skjoldastraumen er det generasjonsskifte på gang, og svigerdatter Hanne Kristin Thuestad, vil sammen med mann og barn overta gården og satse på gris.

Hanne Kristin Thuestad i grisefjøset

SATSER: Hanne Kristin Thuestad, 28 år, vil sammen med samboer Sveinung Sandvik og barna overta gården og satse på gris.

Hanne Kristin ser lyst på framtida som bonde, og det å kunne drive med gris.

– Jeg ser lyst på framtida, og syns det er kjekt å stelle gris, passe på at alle har det bra og se enkeltindividene. Og så er det spennende å se resultater av det en gjør og nå mål i forhold til produksjonen, sier Hanne Kristin.

– Det som også motiverer er å kunne jobbe hjemme på gården. Å kunne være hjemme med ungene, og at de skal ha mulighet til å bo på en gård og lære å ta vare på dyr, sier hun.

Hanne Kristin er svigerdatter til Jan Erik og Gro Elin Sandvik, og samboer med Sveinung. Hun er ikke oppvokst på gård, men har stelt med hest tidligere og vært avløser på gård med kombinert griseproduksjon.

– Meningen er at jeg skal ta meg av grisen mens Sveinung skal ha jobb utenom, sier hun.

Vi ønsker Hanne Kristin og familien lykke til, og så er det veldig positivt å møte ungdom som vil satse på gris, sier Marie Nøkling.