Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Livdyrnytt fra Nortura per januar

    (31.01.25) 2025 er god i gang, mye tyder på at dette blir et normalår med sine overraskelser. Vi har allerede opplevd noen regionale utfordringer på både gris og storfe.

  • Prognosen per januar 2025

    (15.01.25) Det er knapt med ferske storfe i starten på 2025, men fortsatt behov for å slakte eldre kalver i 1. tertial for å redusere tilførslene til høsten. Det er fortsatt ledige plasser innenfor rammen på 5 000 kalver. Sammen med rabatt på fryst storfe, vil dette få ned lagrene av storfe i 2025.

  • Januarbrev til svineprodusenter

    (14.01.25) Så skriver vi januar, og kan se fram mot lysere tider både ute og for markedet for svinekjøtt. Det meldes om et godt salg inn i det nye året.

  • Planleggingen er i gang – vi håper å se deg!

    (11.12.24) Vi har igjen gleden av å ønske velkommen til nok en Gris i – konferanse. Gris i ‘25 arrangeres 20.–21. november i flotte og romslige lokaler hos Scandic Oslo Airport, samme sted som forrige kongress. Påmeldingssiden åpner i starten av april, men hold av datoene allerede nå!

  • Norturabønder dominerer på INGRIS-toppen

    (01.07.24) Omtrent 80 prosent av svineprodusentene på Ingris-toppen er Norturabønder. – Et tegn på kunnskapsrike og dedikerte bønder, sier Eli Maria Stenklev, assisterende fagsjef gris i Nortura.

  • Merking av slaktegris – gris uten klubbemerke vil kasseres på slakteriet

    (Sist endret 19.06.24) Det er svært viktig at gris som sendes til slakt er riktig og tydelig merket. Merking av gris skal gjøres for å påse at alt kjøtt kan spores på en forskriftsmessig og kvalitetsmessig måte ihht til MKI (Matkjedeinformasjon). Gris uten klubbemerke er vanskelig å identifisere sikkert, og Mattilsynet vil kassere gris uten klubbemerke/tatovering på slakteriet.

  • Veileder transportdyktighet

    (Sist endret 18.03.24) Det er stort fokus på transportdyktighet hos dyr som transporteres til slakt, og Mattilsynet har derfor laget en veileder til bruk ved vurdering.

  • Merking av smågris

    (Sist oppdatert 16.01.24) De aller fleste er svært flinke til å merke dyra sine, men innimellom trenger vi allikevel å minne om at all smågris som omsettes skal være merket.