Siste nytt
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
(29.11.24) Prisnedtrapping og slaktestrategi er satt opp for å få mest mulig fersk gris ut i markedet før jul. Siste slaktedag på de fleste av våre anlegg som slakter gris er onsdag 18. desember, mens Tønsberg slakter til og med fredag.
(15.11.24) Sesongen så langt har vi opplevd bedre enn 2022 og 2023, dette skyldes både den fleksibiliteten dere utviser, og helt klart at en økende andel bruker mulighetene på Min side for livdyromsetning. Så har en mer balansert slaktesesong også bidratt enormt.
(13.11.24) Mandag 9. desember begynner prisnedtrappingen i høyere vekter for å sikre nok ribbe til jul. Tilgangen på fersk, norsk ribbe til jul er avhengig av at mest mulig gris leveres innen uke 51. Planlegg strategien i din besetning allerede i dag!
(05.11.24) Økt rabatt på fryst storfe i 1. halvår 2025, og premiert slakting av eldre kalver gir god markedsbalanse av storfe i 2025. Færre slaktegris i 2025, og det forutsettes i prognosen økte slaktegrisvekter rundt påsketider. Nyetableringer vil øke tilførslene av norske egg, og ventes å gi god markedsdekning av norske egg i løpet av 2025.
(18.10.24) Fra mandag 21. oktober øker smågrisprisen med kr 40,- til kr 1080,- for helsegris ved 25 kg. Dette er knyttet at julenedgangen i engrospris for slaktegris reverseres samt ny PGE på slaktegris fra 1. januar.
(09.10.24) Det er litt over et år til, men planleggingen av neste års svinekongress er allerede i gang. Sett av dagene allerede nå!
(Oppdatert 19.08.24) Fra 17. juni i år ble det innført det en differensiert fraktsats på direkteformidla livdyr (direkteavtaler mellom kjøper og selger), for gris og storfe i Nortura. Det er gjort en korrigering på noen satser fra 19. august.
(01.07.24) Omtrent 80 prosent av svineprodusentene på Ingris-toppen er Norturabønder. – Et tegn på kunnskapsrike og dedikerte bønder, sier Eli Maria Stenklev, assisterende fagsjef gris i Nortura.
Livdyrmarkedet i Nortura med lenker til områder og kategorier av livdyr for salg.
(Sist endret 19.06.24) Det er svært viktig at gris som sendes til slakt er riktig og tydelig merket. Merking av gris skal gjøres for å påse at alt kjøtt kan spores på en forskriftsmessig og kvalitetsmessig måte ihht til MKI (Matkjedeinformasjon). Gris uten klubbemerke er vanskelig å identifisere sikkert, og Mattilsynet vil kassere gris uten klubbemerke/tatovering på slakteriet.