Siste nytt
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
(03.01.25) Avregningsprisen for gris øker med kr 0,60 pr kg fra mandag 6. januar grunnet redusert omsetningsavgift.
(19.12.24) 2024 går mot slutten og heller ikke dette året har vært kjedelig. Selv om mange svært gledelig bruker Min side til innmelding, bestilling og registrerer direkteleveringer så blir det mye pr tlf. Ting skal tilpasses, skyves, avklares hos både selger og kjøper.
(11.12.24) Vi har igjen gleden av å ønske velkommen til nok en Gris i – konferanse. Gris i ‘25 arrangeres 20.–21. november i flotte og romslige lokaler hos Scandic Oslo Airport, samme sted som forrige kongress. Påmeldingssiden åpner i starten av april, men hold av datoene allerede nå!
(06.12.24) – Et stort flertall bruker Min side, det er noe vi er veldig glade for, og det er til stor hjelp. Men av ulike årsaker venter noen med å registrere salg/kjøp, sier fagsjef livdyr i Nortura, Odd Finnesand. Skal disse avregnes nå i 2024 må salget registreres på Min side, eller dere kontakte oss innen mandag 16. desember!
(29.11.24) Prisnedtrapping og slaktestrategi er satt opp for å få mest mulig fersk gris ut i markedet før jul. Siste slaktedag på de fleste av våre anlegg som slakter gris er onsdag 18. desember, mens Tønsberg slakter til og med fredag.
(05.11.24) Økt rabatt på fryst storfe i 1. halvår 2025, og premiert slakting av eldre kalver gir god markedsbalanse av storfe i 2025. Færre slaktegris i 2025, og det forutsettes i prognosen økte slaktegrisvekter rundt påsketider. Nyetableringer vil øke tilførslene av norske egg, og ventes å gi god markedsdekning av norske egg i løpet av 2025.
(Oppdatert 19.08.24) Fra 17. juni i år ble det innført det en differensiert fraktsats på direkteformidla livdyr (direkteavtaler mellom kjøper og selger), for gris og storfe i Nortura. Det er gjort en korrigering på noen satser fra 19. august.
(01.07.24) Omtrent 80 prosent av svineprodusentene på Ingris-toppen er Norturabønder. – Et tegn på kunnskapsrike og dedikerte bønder, sier Eli Maria Stenklev, assisterende fagsjef gris i Nortura.
(Sist endret 19.06.24) Det er svært viktig at gris som sendes til slakt er riktig og tydelig merket. Merking av gris skal gjøres for å påse at alt kjøtt kan spores på en forskriftsmessig og kvalitetsmessig måte ihht til MKI (Matkjedeinformasjon). Gris uten klubbemerke er vanskelig å identifisere sikkert, og Mattilsynet vil kassere gris uten klubbemerke/tatovering på slakteriet.
(Sist endret 18.03.24) Det er stort fokus på transportdyktighet hos dyr som transporteres til slakt, og Mattilsynet har derfor laget en veileder til bruk ved vurdering.