Sølv og bronse til Norge i Culinary Olympics

(12.02.24) De Norske Kokkelandslagene Junior tok sølv og De Norske Kokkelandslagene Community Catering tok en historisk bronse i Kokke-OL i Stuttgart.

De Norske Kokkelandslagene i Kokke-OL i Stuttgart

De Norske Kokkelandslagene har deltatt i IKA/Culinary Olympics siden 1962. I verdens tøffeste kokkekonkurranse for kokkelag har Norge den siste uka kjempet med 24 nasjoner om gull og pallplasser. Mesterskapet har tre kategorier; junior, senior og community catering. Sistnevnte innbefatter personalrestaurant, kantine, institusjon, catering og militær forpleining. Norge har, som en av få nasjoner, deltatt i årets olympiske mesterskap med lag i alle tre kategorier.

De Norske Kokkelandslagene Senior fikk to kategori-gull av to mulige, men nådde ikke opp til pallplass når poengene var talt opp, mens de andre lagene kan ta med seg trofeer tilbake til Norge.

Nortura er generalpartner med De Norske Kokkelandslagene og har fulgt landslagene tett, både i forberedelsene og under mesterskapet. Det er et godt samarbeid, som vi i Nortura setter utrolig høyt! At landslagene har de aller beste norske råvarene på menyen under mesterskapet, er også viktig for oss.

– Det er veldig gøy at når verdens beste kokker skal ut og konkurrere, så er det med verdens beste råvarer fra den norske bonden, sier Hilde Klerck-Nilssen, markedssjef i Nortura PROFF.

I filmen under, kan du se Sindre Hjelmseth fra Det Norske Kokkelandslaget besøke lammebonde Guttorm Myren på Lom i Gudbrandsdalen, der lammekjøttet på denne tallerkenen kommer fra.

 

Sølv til De Norske Kokkelandslagene Junior

De Norske Kokkelandslagene Junior har i det olympiske mesterskapet fått kategorigull i både varmmat-konkurransen «Hot kitchen – Restaurant of nations» i kategorien «Chefs table».

De fikk sølv sammenlagt i verdens tøffeste konkurranse for kokkelag foran Danmark, men bak Sverige som tok gullet.

– Vi har akkurat vært bedre enn 17 andre nasjoner iblant juniorlagene her i OL, så vi kan jo ikke si noe annet at dette er vanvittig bra. Man går jo for gull og når man ikke får det gullet, så er det en mild skuffelse i øyeblikket, men i det store og hele har vi levert helt vanvittig bra, og jeg er helt sikker på at det er veldig tett i toppen. Å være det beste norske kokkelaget i OL er helt rått, sier kaptein for De Norske Kokkelandslagene Junior, Christer Rødseth.

– En veldig god prestasjon av Det Norske Kokkelandslaget junior, både maten og gjennomføring av service var helt rå! Er uttalelsen fra kjedesjef Birger Frimo i Nortura PROFF. Birger er en av de som følger landslagene aller tettest og har vært ansvarlig for å levere de aller beste kjøttråvarene til konkurransen, selvsagt i tett samarbeid med landslagene.

Historisk bronse til De Norske Kokkelandslagene Community Catering

De Norske Kokkelandslagene Community Catering ble etablert så sent som i 2018 og har tidligere kun deltatt i ett VM og ett OL med femteplass som sin beste plassering.

I kokkemiljøet vekker det oppsikt at laget etter bare seks år har etablert seg i verdenstoppen. Derfor smakte bronse svært godt. Sveits og Finland delte førsteplassen.

Se mer på Nortura PROFF sin side.