Instruks: FAGUTVALGENE
Vedtatt av konsernstyret i Nortura SA 5.12.2012
I Oppnevning
- Det er 5 fagutvalg i Nortura. (Storfe, egg, fjørfekjøtt, gris og småfe)
- Fagutvalgene har fra 6 til 8 medlemmer, inklusive leder.
- Fagutvalgene skal ha 6 faste medlemmer.
De faste medlemmene er dyreslagsrepresentantene i de 6 arbeidsutvalgene i regionutvalgene. Dersom det blant disse 6 mangler kompetanse eller andre forhold tilsier det, kan styret oppnevne inntil 2 medlemmer for å utfylle fagutvalget. Fagutvalget kan selv vurdere, og gi innspill til styret om det er behov for å supplere utvalget utover de faste medlemmene.
- Fagutvalgene velger selv leder og nestleder som velges for ett år om gangen. Nestleder leder møtene i leders fravær, og møter i konsernråd når leder er forhindret fra å møte.
- Lederne for fagutvalgene kan møte i konsernråd med talerett.
II Oppgaver og arbeidsform
- Fagutvalgene skal være et rådgivende forum underlagt administrasjonen i Nortura SA på
- produksjons- og markedsforhold
- strategisk utvikling innen dyreslagene
- Utvalgene skal ha perspektiv, helhetssyn og være bevisst på hele verdikjeden og ha forståelse for samvirke som forretningssystem.
- Fra møtene i utvalgene skal det føres referat. Det skal utarbeides en rapport til konsernstyret om utvalgets aktivitet en gang om året.
- Fagutvalgene skal være rådgivende for administrasjonen og være høringsinstans på faglige spørsmål som angår dyreslaget.
- Fagutvalgene har ingen instruksjonsmyndighet, men vil ha innflytelse basert på sine faglige analyser og anbefalinger.
- Det kan holdes ordinære møter og telefonmøter, minimum tre i året.
- Styret peker ut et av styremedlemmene som kontaktperson for fagutvalget. Styremedlemmet skal ha innkalling og saksliste for møtene og deltar på møtene ved behov.
III Administrativ bistand
- Administrasjonen skal bistå utvalgene med sekretærhjelp og sørge for god og relevant saksforberedelse og møtedokumentasjon.
- Administrasjonens representant skal sørge for at utvalgenes konklusjoner blir behandlet i organisasjonen.