Nyheter/pressemeldinger
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
(Oppdatert 07.03.25) Vær obs på endring i innmeldingsfristene for gris, storfe og småfe med levering i påskeuka og uka etter, samt om du vil ha retur eller nisje slaktet før påske.
(24.03.25) Fagsjef Finn Avdem og Per Johan Lyse er de to første rådgiverne i Nortura som nå også kan titulere seg som klimarådgivere.
(Sist endret 17.03.25) Lammingstida er ei travel tid som det er viktig å planleggja godt. Ein godt forberedt lammingssesong gir overskot til å berge fleire lam!
(Oppdatert 17.03.25) Denne uka (17. - 23. mars) og uke 18 (28. april - 4. mai) er det kjekampanje i MEGA og Jakobs, og enkelte av NorgesGruppens butikker. Kjøtt av kje har blitt mer populært de siste årene, men er ikke så vanlig å finne i butikken.
(13.03.25) Kampanjene «Hanen eller egget» fra PRIOR og «Slakterens Beste kjøttboller» fra Gilde, mottok nylig sølv og bronse under reklamebransjens svar på Oscar-utdelingen, ANFO Effekt.
(13.03.25) Norturas utredning om fremtiden ved anlegget i Malvik er klar. Skjæring av storfe og produksjonen av ferske deiger og burgere ved anlegget beholdes.
(06.03.25) Tre nye styremedlemmer og ny nestleder, er valgkomiteens innstilling til konsernstyret i Nortura SA.
(05.03.25) Reguleringslagrene av gris er tomme tidligere enn forventet. Det er allerede stimulert til økte slaktevekter, og vektgrensen for toppris i Nortura økes ytterligere fra uka etter påske, mandag 21. april. Lagrene av storfe er redusert som forventet, og det ventes fortsatt jevnt uttak.
(03.03.25) Etter eiermøterunden er over er det regionrådsmøte i alle regioner (tidligere kalt regionutvalgsmøter). Her kan du se hvem som er innstilt fra valgkomiteene som tillitsvalgte i din region.
(03.03.25) Vårt populære Biffakademi er et utdanningstilbud for produsenter innen spesialisert kjøttproduksjon. Kurset har gått siden 2011, og passer for både erfarne og ferske produsenter som ønsker å utvide kunnskapen innen produksjonen. Biffakademiet er et samarbeid mellom TYR og Nortura.