Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Utreder eiermodell 

  (28.04.23) Det kom ikke entydige signaler fra årsmøteutsendingene da de ble invitert til å gi innspill til ny eierorganisering i Nortura. 

 • Ingris 2022 med svært gode resultater

  (25.04.23) God effektivitet og dyrehelse er viktig både for økonomien til svineprodusentene og for å redusere klimaavtrykket fra svineproduksjonen. Ingris-resultatene for 2022 viser god framgang på svært mange områder.

 • Tiltakspakke på 400 millioner 

  (25.04.23) Konsernsjef Anne Marit Panengstuen presenterte på årsmøtet en tiltakspakke på 432 millioner kroner i 2023 for å styrke Norturas konkurransekraft. – Det er tiltak som er planlagt over tid og som får effekt i år. Det handler ikke bare om kostnadskutt, men også tiltak på inntektssiden, sa hun. 

 • ROS-premie til Inger-Lise Sæterbakken Jevne og Erling Jevne

  (Oppdatert 04.07.23) Med OL-gull og VM-gull på stafett, sølv i individuelt OL og VM på lengre distanser, og et utall andre premier i verdenscup og mesterskap manglet en premie, nemlig ROS-tallerken fra Nortura. Endelig kom den for klassisk langrennsspesialisten Erling Jevne og kona. De fleste som ikke har blitt konfirmert de siste åra husker nok Erling Jevne godt fra tv-skjermen.

 • – Hva skal til for å komme fram i skoa? 

  (24.04.23) Det svake fjorårsresultatet og manglende stabile resultater over tid opptok mange i debatten på Norturas årsmøte. Trekket i avregningspris fikk ikke like stor oppmerksomhet. 

 • Ny bærekraftsrapport for 2022: Mat på naturens premisser

  (21.04.23) Norturas bærekraftrapport for 2022 er den hittil mest omfattende og åpne rapporteringen knyttet til selskapets påvirkning på bærekraft. Rapporten oppsummerer hvordan Nortura påvirker klimaforandringer, naturmangfold, dyrevelferd og folkehelse gjennom vår verdikjede – både positivt og negativt. Den viser også hvilken rolle samvirket spiller for arbeidsplasser og lokal økonomisk vekst over hele landet.

 • – Hør på oss, bruk oss!

  (21.04.23) – Hør på hva vi har å si – og bruk oss! Det var den klare oppfordringen fra Vilde Bilstad og Mats Holand da de frontet Norturas nye Ungdomsutvalg på årsmøtet.