Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Digitale eierskiftekurs høsten 2021

  (29.09.21) TINE Rådgiving i samarbeid med Nortura setter opp digitale eierskiftekurs nå i høst. Kursene er populære, og vi setter nå opp to nye møteserier. Går dere mot et eierskifte? Da bør dere bli med på kurset.

 • Fårikålens festdag torsdag 30. september

  (28.09.21) Fårikålens festdag er alltid siste torsdag i september, og fårikål er Norges nasjonalrett. Be inn venner og familie til et godt og tradisjonsrikt måltid med Norsk lammekjøtt i verdensklasse – Gilde fårikål!

 • Får du Nyhetsbrev på e-post fra Nortura?

  (27.09.21) Ikke alle vet at man kan søke i søppelpost-mappa, det er ikke unaturlig at spesielt nyhetsbrev (også eierbrev) som sendes som masseutsendelser kan havne der. Savner du informasjon fra Nortura så ta en sjekk!

 • Historien om en gård

  (24.09.21) Heldigvis kan vi velge! Gilde – fra den norske bonden, fra Gildebønder over hele landet. Sjekk ut førpremieren på Gildes nye kampanje som går på lufta i kveld. Ved å velge Gilde bidrar du til å beholde gårdene, dyra, maten og menneskene.

 • Gilde i toppen hos norske forbrukere

  (22.09.21) YouGov lanserte i dag sin liste over Norges beste merkevarer innen dagligvaren. Over 350 merkevarer er undersøkt og Gilde havnet på en solid 3. plass. Prior er også representert på topplisten med en 8. plass. Tine topper årets liste!

 • Godkjenning av direktesalg livdyr

  (22.09.21) Du som motpart, dvs. den andre part i salg av livdyr, mottar en SMS fra Nortura når direktesalg er registrert på Min side. Du må gå inn og godkjenne dette på Min side for videre behandling. Dette gjelder for direkteformidling av storfe livdyr, og etter hvert smågris og purke i de områder ny løsning for livdyrformidling rulles ut.

 • Enkle, sunne og gode høstnyheter fra Gilde og Prior

  (20.09.21) Hverdagen vender sakte tilbake og behovet for enkle, sunne og gode måltider er blitt enda viktigere under pandemien. Supersprø TexMex pinner og panetter av magert svinekjøtt, smaksrike rett-i-ovnen måltider og kyllingeservelat med mindre fett og mer protein er noen av nyhetene denne høsten.

 • Bli med på digitale Gokalven-kurs høsten 2021

  (17.09.21) Go’kalven er et kurs med grunnleggende innføring i kalvens utvikling og behov de viktige første seks månedene. En frisk kalv i god vekst er avgjørende for å lykkes i mjølk- og kjøttproduksjonen.