Nyhetsartikler - arkiv 2024
For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no
For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no
(03.06.24) Elevene som valgte storfekjøttproduksjon, skulle gå igjennom en årsrapport fra Storfekjøttkontrollen til en stor Limousin-besetning. De skulle også lage en seminplan for en besetning med ulike krysningsdyr, og til slutt skulle elevene drøfte hvordan en skal sikre forbrukernes tillit til norsk storfekjøtt gjennom en dyrevelferdsmerking. Elevene som leverte beste svar på disse oppgavene går på Jønsberg Videregående skole.
(03.06.24) Årets Landsvinnere i husdyrtreff for melkeproduksjon er Selia Harboe og Sigrid Vaarvik Benninghoff fra KVS-Lyngdal. Tradisjon tro må alle som deltar i Husdyrtreff på oppgaven om melkeproduksjon, starte med å analysere et årsoppgjør fra Kukontrollen. Da årets besetning drev økologisk og leverte kastrater til slakt, ble likevel vinklingen noe annerledes enn tidligere år. Elevene ble derfor utfordret til å reflektere over om kastrat produksjon var å foretrekke framfor tradisjonell framfôring av okser i en slik besetning.
(Oppdatert 03.06.24) Myndighetene iverksetter tvungen lønnsnemd for akademikerne. Den varslede streiken for Mattilsynets ansatte i kjøttkontrollen på Hærland og Malvik avverges.
(31.05.24) Nortura skal bidra til best mulig økonomi for 6 ganske forskjellige produksjoner. Da er det viktig med en tett dialog med avlsorganisasjonene som representerer dyreslagene. Norturas nye styreleder, Johan Narum, er i disse dager rundt på besøk hos alle avlsorganisasjonene.
(Oppdatert 17.06.24) Det er fastsatt engrosprisløyper gris, storfe, lam, sau og egg for andre halvår av 2024. Oversikt er oppdatert 17. juni med pris for sau og purke.
(21.05.24) Opp for egg og lam, og uendret for gris og storfe. Tirsdag satte Nortura-styret PGE (Planlagt gjennomsnittlig engrospris) for andre halvår av 2024.
(21.05.24) – Har du plass nå så ta kontakt nå! Det er oppfordringen fra Odd Finnesand, fagsjef livdyr i Nortura.
(16.05.24) «Bedre enn Bislett kebab». «Denne må dere aldri slutte å lage». «Beste kebabkjøttet jeg har smakt». Dette er bare noen av tilbakemeldingene fra forbrukere. Gilde krydret kebabkjøtt treffer de moderne og prisbevisste forbrukerne.
(08.05.24) Vi ser en gledelig nedgang i slaktevektene på okse og lavere bedekningstall i smågrisproduksjonen. Det har i det siste blitt lagt inn noe gris på reguleringslager, men det er forventninger om at grillsesongen vil redusere lageret også av gris. For egg er det behov for økt produksjon.
(06.05.24) Våren er endelig i anmarsj. Nå kryper gradestokken oppover og grillsesongen kan endelig begynne for fullt. Gilde og PRIOR kommer nå med flere grillnyheter som bærer preg av mye smak og proteinrike produkter.