Nortura selger sine aksjer i biogassprosjekt til Lyse

(15.08.24) Nortura har sammen med TINE besluttet å selge sine aksjer i Bio Jæren AS. Aksjene vil i nær fremtid bli overtatt av Lyse. Begrunnelsen er at begge samvirkene ønsker å konsentrere seg om kjernevirksomheten – og at Bio Jæren AS er tjent med at Lyse, som har dette som sin kjernevirksomhet, går inn for å bygge et sterkt fundament for framtiden.

Landskapsbilde fra Jæren. Foto: Tom Haga

– Nortura sitt initiativ har vært knyttet til nettopp å være fødselshjelper og døråpner til et prosjekt som har stor potensiale og nytteverdi i området. Vi er stolte over det vi har fått til så langt og et naturlig skritt videre for prosjektet nå er at Lyse som har bedre forutsetninger for å eie og utvikle Bio Jæren AS tar over vår eierdel, sier Kjell S. Rakkenes, konserndirektør for strategi, bærekraft og kommunikasjon i Nortura.

Nortura eier i dag 7 prosent av Bio Jæren AS, der Air Liquide Skagerak AS er majoritetseier. De andre eierne er Lyse, Tine, IVAR Næring AS og Felleskjøpet Rogaland Agder.

Bio Jæren AS ble stiftet for 2 år siden og har som mål å etablere et produksjonsanlegg for biogass og biogjødsel, basert på leveranser av husdyrgjødsel fra gårder i regionen.

Aksjene vil bli overført innen nær fremtid.

– Vi har stor tro på denne løsningen. Lyse har den riktige industriell kompetansen, og eiersammensetningen som den ser ut nå, vil på en god måte føre selskapet inn i realiseringsfasen, avslutter Rakkenes.