Dialogmøte om ultraprosessert mat og tilsetningsstoffer

okt
Lenke til livesending kommer her

Nortura arrangerer dialogmøte om ultraprosessert mat og tilsetningsstoffer. Lenke til livesending kommer.

Dersom du skal følge møtet via telefon eller nettbrett, må du ha Teams-appen installert.

 

Som en av landets største matprodusenter har vi i Nortura en direkte påvirkning på folkehelsa. Vi er stolte av å være til stede på matbord over hele landet med våre norske, næringsrike råvarer. Samtidig har vi i mange år jobbet med å utvikle våre bearbeidede produkter i en sunnere retning.

Møtet blir det femte i en serie dialogmøter der Nortura samler nøkkelaktører i samfunnsdebatten om mat og bærekraft, og ber om innspill til våre valg og prioriteringer. 

Program

08.30 – 08.35

Velkommen

Anne Marit Panengstuen, konsernsjef Nortura

08.35 – 08.55

Norturas arbeid med ultraprosessert mat og tilsetningsstoffer

Guro Waage, fagsjef ernæring Nortura

08.55 – 09.30

Nye forskningsprosjekter på ultraprosessert mat og tilsetningsstoffer:
CrC-3p, AddHealth og NitRisk  

Mette Helen Bjørge Müller, NMBU
Harald Carlsen, NMBU
Marianne Sundt Sødring, Animalia

09.30 – 10.15

Panelsamtale med dypdykk i nitritt
Spørsmål fra salen

 

Marianne Sundt Sødring, Animalia Gro Haarklou Mathisen, VKM
Mette Helen Bjørge Müller, NMBU

Representant fra Nortura produktutvikling (TBA)
Moderator: Kristoffer Torheim, Takk for maten-podden