Dialogmøte om ultraprosessert mat og tilsetningsstoffer
Nortura arrangerer dialogmøte om ultraprosessert mat og tilsetningsstoffer. Lenke til livesending kommer.
Dersom du skal følge møtet via telefon eller nettbrett, må du ha Teams-appen installert.
Som en av landets største matprodusenter har vi i Nortura en direkte påvirkning på folkehelsa. Vi er stolte av å være til stede på matbord over hele landet med våre norske, næringsrike råvarer. Samtidig har vi i mange år jobbet med å utvikle våre bearbeidede produkter i en sunnere retning.
Møtet blir det femte i en serie dialogmøter der Nortura samler nøkkelaktører i samfunnsdebatten om mat og bærekraft, og ber om innspill til våre valg og prioriteringer.
Program
08.30 – 08.35 |
Velkommen |
Anne Marit Panengstuen, konsernsjef Nortura |
08.35 – 08.55 |
Norturas arbeid med ultraprosessert mat og tilsetningsstoffer |
Guro Waage, fagsjef ernæring Nortura |
08.55 – 09.30 |
Nye forskningsprosjekter på ultraprosessert mat og tilsetningsstoffer: |
Mette Helen Bjørge Müller, NMBU |
09.30 – 10.15 |
Panelsamtale med dypdykk i nitritt
|
Marianne Sundt Sødring, Animalia Gro Haarklou Mathisen, VKM Representant fra Nortura produktutvikling (TBA) |