Nyheter/pressemeldinger
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
            
        (26.09.25) LAM 2026 holdes 14. og 15. februar på Scandic Oslo Airport, Gardermoen. Dette er den 10. kongressen som Nortura står bak med Norsk Sau og Geit som samarbeidspartner. Nå er vi hele fem organisasjonar som arrangerer LAM 2026: Nortura, Norsk Sau og Geit, Norsk Landbruksrådgiving, Felleskjøpet og Animalia.
(Oppdatert 06.10.25) På årets svinekongress kan vi friste med 24 foredrag, og du vil treffe 500 kollegaer og andre fra næringa i to sosiale dager. Nå har det rent inn med påmeldinger, og Gris i '25 er helt fullbooket! Dagpakker, festmiddag og overnatting er nå utsolgt.
            
        (Oppdatert 25.09.25) Nortura jobbar stadig med å gjera Min side til eit betre verktøy for bonden. Denne sesongen lanserer Nortura Slakteanalyse småfe. Målet med rapporten er å gje betre og enklare oversikt over inntektene til småfe bonden. Rapporten gjev også nøkkeltal der ein måler eigne resultat mot middelet i Nortura, og eigne resultat mot tidlegare eigne resultat. Dette er rapporten for deg som ynskjer å fylgje med på korleis det går!
            
        (24.09.25) Er du interessert i rødt kjøtt, produktutvikling og ernæring? Sjekk ut Gildes nye podcast Kjøttprat.
            
        (22.09.25) Mattilsynet utvider kontroll og overvåking for storfetuberkulose – viktig for storfenæringa at dette blir gjennomført. Storfetuberkulose er en zoonose som smitter mellom dyr og mennesker. Denne smitten vil ingen bønder ha uoppdaget i sitt fjøs!
            
        (Oppdatert 17.09.25) Husdyrnæringa opphever tilleggskravene for livdyromsetning innen tiltakssonen fra tirsdag 16. september grunnet svært lite smitte. Vi understreker at Mattilsynets blåtungeforskrift gjelder fortsatt.
            
        (10.09.25) Som del av en større satsning, lanserer Gilde nå mindre prosesserte grillpølser, skinnfrie kjøttpølser og kokt skinke – fortsatt med den kjente, gode smaken.
            
        (10.09.25) Det prognoseres et marked i bra balanse for gris, storfe, lam og egg i 2026. Det ventes fortsatt overskudd av sau.
            
        (28.08.25) Nortura vil med dette gi tilbud om kjøp av årets sau. Produktet er fryst halv sau, tredelt og pakka i kartong. Vekta på en halv sau vil ligge rundt 15-20 kg. Pris kr 59 pr kg inkl. moms!
            
        (Oppdatert 27.08.25) Når er det mest lønnsomt å sende storfe til slakt? Nå får du svaret – direkte på Min Side. Vi gjør fortløpende forbedringer i løsningen, se videoen, logg deg inn og sjekk ut!