Følg saueklippelandslaget til VM i Skottland

(11.01.2023) Bli med Nortura på tur til VM i saueklipping og ullhåndtering og Royal Highland Show i Skottland.

Sett av datoene 22.-26. juni denne sommeren. I samarbeid med reiseselskapet The Vibe arrangere Nortura reise for landbruksinteresserte til Edinburgh i Skottland.

På programmet står besøk på landbruksmessa Royal Highland Show og verdensmesterskap i saueklipping og ullhåndtering, der man kan følge det norske landslaget. I tillegg er det satt av en dag til gårdsbesøk hos lokale bønder med produksjoner som sau, høylandsfe, hjort og melkekyr. Og selvfølgelig blir det besøk på et destilleri.

Fra Nortura deltar Tore Oftedal som reiseleder. Han er rådgiver og tilførselsmedarbeider på småfe i region Agro (Agder og Rogaland). Tore er selv bonde med sau og ammeku, og mange kjenner han nok fra tida som rådgiver i Fatland. Norturas egen sauekjendis Stian Espedal skal også til Skottland, som manager for det norske landslaget i saueklipping og ullhåndtering.

– Dette er en tur for de som ikke får nok av landbruk og sau og gjerne vil bruke noen feriedager til det samme. Det blir en veldig fin anledning til å være sosiale sammen med folk fra miljøet, sier Oftedal, som besøker landbruksmessa for første gang.

I Skottland er det sauebonden Angus Dickson som skal være lokal guide. Angus har fortid som reisende saueklipper, og har også tidligere klippet sau i Norge.

Det er 45 tilgjengelige plasser på turen til Skottland. Turen er åpen for påmelding uavhengig av slakteritilhørighet. Totalprisen inkluderer reise, overnatting og all mat, med unntak av lunsj de to dagene på landbruksmessa.

Klikk her og les mer om program, pris og påmelding hos reiseselskapet.