Nortura pakker 24 millioner egg i ukene før påsken

(31.03.23) Norturas anlegg på Heimdal, Rakkestad og Hå pakker i disse dager egg på spreng til påskeuken.

Eggpakkeriet

– Vi har nå full produksjon på alle pakkeriene og vi utnytter hvert eneste egg som blir produsert ute hos våre 380 eggbønder. I år forventer vi å utlevere ca. 1500 tonn egg på de siste to ukene før påskeuka, sier Bjørn Tore Hansen, direktør for egg i Nortura.

Med en gjennomsnittsvekt på ca. 63 gram pr egg, utgjør dette ca. 24 millioner egg.

Høyere eggsalg i forkant av påsken enn tidligere

I år har salget av egg i ukene i forkant av påskesalget vært høyere enn tidligere år. Salgskampanjer på egg hos de ulike kjedene er hovedgrunn til dette. Dette er en faktor som gjør at flere forbrukere i forkant av påskesalget har økt innkjøp av egg.

Frem mot påske vil PRIOR levere egg hver dag. Påsken er høysesong for PRIOR-egg.

– Våre tall viser at forbruket av egg dobles i påsken sammenlignet med resten av året, og at nordmenn i snitt spiser mer enn ett egg pr. person på de røde påskedagene, sier Siw Dejligbjerg Steen, konserndirektør for Hvitt kjøtt, egg og langtidsholdbart i Nortura.

Hun forsikrer og at det i sum er nok egg til påske i Norge.

Egg fra høner over hele Norge

Nortura er den eneste aktøren på markedet som henter egg over hele landet og har 380 eggprodusenter. Eggene som nordmenn spiser i påsken kommer fra store og små gårder over hele landet.

– Vi har eggbønder i hele landet og våre transportbiler er ute og henter ferske egg løpende inn til pakkeriene, avslutter Steen.

Nortura har eggpakkerier i Rakkestad, på Hå og på Heimdal.