I mai selges det en pakke med Gilde grillpølser annethvert sekund

(08.05.23) Denne uken går vi inn i en av årets største pølseuker. I mai skannes det en pakke med grillpølser fra Gilde gjennom kassen i norske dagligvarebutikker hvert andre sekund i snitt.

Det går unna med Gilde pølser i mai!

Pølser kommer i mange forskjellige former, smaker og fasonger. I Norge spises det pølser både til hverdag og fest, med mai og juni som de store pølsemånedene.

– Det er nok flere grunner til at det selges så mange pølser i mai. Pølser er enkel, men smakfull mat som er lett å tilberede til mange når man får venner eller familie på besøk. Været blir bedre, og temperaturen stiger så de fleste har nok dratt trekket av grillen. Og så må vi ikke glemme 17. mai, sier Produktgruppesjef for pølser i Gilde, Stephan Helstad.

Det selges en pakke Gilde grillpølser annethvert sekund i mai

Uken før 17. mai er sammen med uken før påske den største salgsuken for pølser i året, følge tall fra analysebyrået NIQ. I mai skannes det en pakke med grillpølser fra Gilde gjennom kassen i norske dagligvarebutikker hvert andre sekund i snitt. For wienerpølser er tilsvarende tall hvert fjerde sekund i snitt.

Gilde estimerer å det går med om lag 25 millioner enkeltstående grill- og wienerpølser fra Gilde i mai. Bare på nasjonaldagen spises det opp mot ti millioner pølser. Det utgjør nesten to pølser pr. nordmann.

– Det er særlig wienerpølser som har sin store topp i mai. Men til overraskelse for de som bor på Østlandet spises det faktisk mest grillpølser på 17. mai i Norge totalt sett, sier Helstad.

Påsken er en av Norges største pølseperioder, da det spises det mye pølser over flere dager, mens det på nasjonaldagen spises veldig mye i løpet av én dag. 17. mai er årets største pølsedag og en viktig del av nasjonaldagens matkultur.

Hvis man hadde lagt alle Gilde grill- og wienerpølser solgt i mai etter hverandre i en rett linje, så ville rekken med pølser blitt 4100 km lang. Det tilsvarer avstanden mellom Oslo og Canada i luftlinje, eller 340 000 tolv meter høye flaggstenger.

Gildes pølse-funfact:

Visste du at?

  • 3 av 4 trekker (koker) wienerpølser i en kjele med vann, men det finnes også noen som griller eller steker dem i stekepanna
  • Grillpølser stekes enten i stekepanne (mest vanlig på vinteren) eller grilles på grillen (mest vanlig på sommeren). Men det er faktisk ikke uvanlig å trekke dem i vann – særlig i Nord-Norge.
  • Wienerpølser spises ca. 50/50 i lompe eller pølsebrød. Det er særlig på Østlandet at lomper er vanlig.
  • Grillpølser spises oftest i pølsebrød, men det er også mange (særlig på Østlandet) som bruker lompe.

Mye godt å finne i vårt sortiment på grillvarer i sommer!

Relatert informasjon

Relatert informasjon (ekstern)