Misvisende avisartikkel om lånekravet fra bankene

(07.09.23) Nationen presenterte 6. september en nyhetssak som gir inntrykk av at Nortura har kommet i brudd med bankenes krav til finansielle nøkkeltall, dette er misvisende om Norturas reelle finansielle situasjon.

Av: Mari Hagerup, Kommunikasjonssjef Nortura

Nationen har presentert en nyhetssak som gir inntrykk av at Nortura har kommet i brudd med bankenes krav til finansielle nøkkeltall («covenants»).

Dette er misvisende og ikke et riktig bilde av Norturas reelle finansiell situasjon. Det var i andre tertial i fjor at vi kom i brudd med enkelte lånebetingelser (covenants) som følge av det kraftige kostnadsveksten på energi, transport og råvarer. Vi gikk i fjor med et underskudd, noe som påvirker egenkapitalen og gjeldsbetjeningsevnen vår.

Saken i Nationen burde egentlig ha stått på trykk for over et år siden. Nå er saken at Norturas økonomiske situasjon og gjeldsbetjeningsevne bedres ettersom vi rapporterte en resultatforbedring med 100 millioner kroner (EBITDA) i første tertial.  

Nortura har kommuniserte bruddet i full åpenhet i selskapets årsrapport i februar, samt i «live stream», investormøter med mer. Andre medier omtalte det også i februar.

Situasjonen gjennom 2023 har vært at vi har overholdt justerte forpliktelser med god margin og vi opplever en god og tillitsfull dialog med både banker og andre kreditorer.

Lenke til saken