Nye lanseringer i Proffmarkedet!
(30.06.25) Nortura PROFF ønsker å være en foretrukket leverandør av småfe inn til storhusholdningsmarkedet og jobber stadig med forbedringer av sortimentet.
Av: Eskil Josten, kategorisjef småfe Nortura PROFF
Bilde: Skivet bog av ungsau, med spisskummen, chili og couscous.
Nortura PROFF har fått ny kategorisjef for småfe; Eskild Josten startet i jobben i oktober 2024 og han har brukt mye tid på å sette seg inn i varegruppene vi har i vårt sortiment for lam og sau. En av hans viktigste oppgaver, er å utvikle sortimentet til å være attraktivt for kunder - og sikre salg.
Eskild er utdannet kokk, har bred erfaring fra bransjen vår - og kommer sist fra rollen som matfaglig ansvarlig i ISS, et dansk firma som jobber med bl.a. tilrettelegging for matservering i bedrifter.
Vi vet at restaurantmarkedet er tidlig ute med å sette lam på menyen, der noen allerede har det på menyen gjennom sommeren mens andre venter til litt ute i august. Dette krever at vi er klare til å levere det våre kunder trenger. Vi har lykkes bra med dette de siste sesongene, og ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det i år også. Tilgangen på råvare og vareflyt på sesongvarene er noe vi følger meget tett opp.
Det er ikke bare gjennom sesongen våre kunder ønsker lam og sau på menyen. Mange ønsker å ha dette tilgjengelig store deler av året. Dette krever god planlegging gjennom slaktesesongen, der vi jobber med å sikre oss de styknings delene som må fryses inn for at vi skal være leveringsdyktige – også i andre deler av året. Med dette som utgangspunkt har vi jobbet frem to nye lanseringer for HoReCa-markedet (hotell, restaurant og catering) til høsten; Ungsau bogknoke og Ungsau skivet bog. Begge produktene vil være Gilde-merket.
Skivet bog av ung sau
Bogknoke av ung sau
Ungsau er en råvare vi mener fullt og helt kan være med å komplementere lam til våre kunder. Basert på kunde behovet der ute, ser vi det som både riktig og nødvendig å lansere utvalgte stykningsdeler av Ungsau. I tillegg til høstens to lanseringer, jobber vi også med fire nye lanseringer i samme serie tidlig i 2026. Det blir utrolig spennende å følge disse lanseringene.
Det at mange i storhusholdningsmarkedet opplever større variasjon i råvaretilgang gjennom året, det være seg tilgang på utvalgte grønnsaker, kjøtt, fisk og frukt, vil det skape plass for økt omsetning av kategorien småfe i sin helhet. Dette gir oss en mulighet til å jobbe frem flere spennende produkter av spesielt ungsau og sau, men også lam. Dette vil gi våre kunder økt tilgang til en fantastisk råvare.
Vi i Nortura PROFF gleder oss veldig til å fortsette å utvikle sortimentet for lam, ungsau og sau til vårt marked, og ser frem til en ny sesong der vi sammen skal skape nye verdier.
Takk for et strålende samarbeid.