Priser, vilkår og avtaler for småfe

Sau ut på beite

Gjeldende avregningspris finner du i prislisten som er lenket under, avregningspris avhenger av engrospris, slakte- og skinnkostnader, omsetningsavgift, andre periodiske pristillegg etc. Gjeldende leveringsvilkår er tilgjengelige på Min side.

» Avregningspriser småfe

  • Siste prisendring og prisprognose småfe

    (10.10.25) Fra og med mandag 13. oktober er effektivitetstillegget innført for sau og ungsau, tillegget er på kr 3,00 pr kg og blir stående i 4 uker, til og med uke 45. I tillegg gikk avregningsprisen for sau og ungsau opp med kr 3,00 pr kg fra mandag 6. oktober grunnet økt engrospris. Prisløypa for sau er satt opp for å stimulere til slakting før og etter de mest hektiske ukene for slakting av lam. Grunntilskuddet for sau og ungsau økes med kr 1,00 pr kg, mens for vær bortfaller grunntilskuddet fra mandag 13. oktober.

  • Prisløyper engrosprisendringer 2. halvår 2025

    (Oppdatert 12.09.25) Konsernstyret i Nortura fastsatte 22. mai planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for 2. halvår 2025. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene. Endring i prisløypa for egg, vedtatt 12. september.

  • Forklaring på slakteoppgjør

    (Oppdatert 29.01.25) Her gir vi deg en forklaring på slakteoppgjør, eller avregning på gris, storfe og småfe. Avregningen er "kvitteringen" du som produsent får fra slakteriet når du leverer slaktedyr.

  • Leveringsvilkår økologiske småfe

    (Sist endret 15.01.25) For å kunne styre volum og priser på økologisk mer i tråd med det faktiske salget og prisuttaket i markedet har Nortura en avtaleordning på småfe.

  • Veien fra Planlagt Gjennomsnittlig Engrospris til avregningspris

    (02.05.24) Planlagt Gjennomsnittlig Engrospris (PGE) er den halvårlige gjennomsnittsprisen på hele slakt og egg. Engrosprisen er lik enten det selges til industrikunder eller går videre til foredling i Nortura. Engrosprisen skal i prinsippet kunne dekke kostnader som påløper fram til et dyr er ferdig slaktet og henger på krok, eller eggene er sortert på brett.