Nyheter - Alle nyheter

Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.

  • Livdyrnytt Midt-Norge pr. august 2024

    (21.08.24) Vurderer du kjøp av en brukt avlsokse i løpet av høsten/vinteren? Vi har brukte avlsokser til salgs. Nyhetsbrevet inneholder også status på fôringsdyr, avlsdyr melk og smågris. 

  • Markedstall og reguleringslager

    (16.08.24) Totalmarkedet for kjøtt og egg følges fra uke til uke. På Nortura Totalmarked sin nettside finner du både øyeblikksbilder som viser situasjonen akkurat nå, akkumulerte tall hittil i år sammenlignet med fjoråret og oversikter flere år tilbake.

  • Nortura selger sine aksjer i biogassprosjekt til Lyse

    (15.08.24) Nortura har sammen med TINE besluttet å selge sine aksjer i Bio Jæren AS. Aksjene vil i nær fremtid bli overtatt av Lyse. Begrunnelsen er at begge samvirkene ønsker å konsentrere seg om kjernevirksomheten – og at Bio Jæren AS er tjent med at Lyse, som har dette som sin kjernevirksomhet, går inn for å bygge et sterkt fundament for framtiden.

  • Norturabønder dominerer på INGRIS-toppen

    (01.07.24) Omtrent 80 prosent av svineprodusentene på Ingris-toppen er Norturabønder. – Et tegn på kunnskapsrike og dedikerte bønder, sier Eli Maria Stenklev, assisterende fagsjef gris i Nortura.

  • Retur av slakt og medlemskjøp

    (Oppdatert 01.07.24) Returslakt er en ordning som er etablert for å gi deg som produsent muligheten til å ta hjem eget slakt til forbruk i egen husholdning.

  • Omsetningsavgift 2024

    (14.12.23, oppdatert per 27.06.24) Omsetningsrådet vedtok 8. desember 2023 forslag til satser for omsetningsavgift i 2024. Nye satser for 2. halvår 2024 som er foreslått er nå vedtatt i Omsetningsrådet.

  • Ingen bedring i spotmarkedet på smågris

    (24.06.24) Overskudd preger spotmarkedet på smågris. De største utfordringene finner vi på sørvestlandet. Fagsjef livdyr, Odd Finnesand, ber kjøpere ta en ekstra vurdering.