Nyheter - Alle nyheter
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
(29.10.25) Konsernstyret i Nortura fastsatte 2. oktober planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for første halvår 2026. Det er nå satt opp prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene.
(Oppdatert 29.10.25) Omsetningsrådet har i dag 29. oktober vedtatt å endre satsen for omsetningsavgift på kjøtt av storfe til kr 1,40 per kg fra og med 3. november. De opprinnelige satsene for 2. halvår 2025 ble fastsatt av Landbruks- og matdepartementet 26. juni.
(Sist endret 27.10.25) Vi har i Nortura et tilbud til medlemmer med medlemsbutikker i Målselv, Harstad, Bjerka, Malvik, Vestnes, Førde, Sogndal, Forus, Egersund, Sandeid, Voss, Bergen, Kristiansand, Rudshøgda, Otta, Gol, Tønsberg, Sarpsborg, Tynset og Hærland. Butikken Bondens utsalg i Steinkjer er åpen for alle!
(21.10.25) Etter seks år som konsernsjef i Nortura har Anne Marit Panengstuen besluttet å gå av med pensjon. Avgangen er planlagt og forankret med styret.
(16.10.25) Nortura øker omsetningen, effektiviserer driften og styrker resultatet i andre tertial.
(09.10.25) Årets kampanje inviterer til en felles innsats for å styrke vår psykiske motstandskraft i en urolig tid.
(02.10.25) Nortura, som markedsregulator for kjøtt og egg, har fastsatt planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for første halvår 2026.
(24.09.25) Er du interessert i rødt kjøtt, produktutvikling og ernæring? Sjekk ut Gildes nye podcast Kjøttprat.
(22.09.25) Mattilsynet utvider kontroll og overvåking for storfetuberkulose – viktig for storfenæringa at dette blir gjennomført. Storfetuberkulose er en zoonose som smitter mellom dyr og mennesker. Denne smitten vil ingen bønder ha uoppdaget i sitt fjøs!
(10.09.25) Som del av en større satsning, lanserer Gilde nå mindre prosesserte grillpølser, skinnfrie kjøttpølser og kokt skinke – fortsatt med den kjente, gode smaken.