Nyhetsartikler - arkiv 2023


For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no

  • PGE satt for 1. halvår 2024

    (02.10.23) Styret i Nortura har i dag satt ny PGE (Planlagt gjennomsnittlig engrospris) for første halvår 2024 på storfe, gris, småfe og egg. I all hovedsak er dette en videreføring av dagens priser.

  • Nortura forbedrer resultatet med 200 millioner kroner

    (29.09.23) Den positive resultatutviklingen i Nortura fortsetter i andre tertial. Resultat før finansposter, skatt og avskrivninger (EBITDA) ende på 267 millioner kroner, en økning på rundt 100 mnok sammenliknet med samme periode i fjor.

  • Skal transportere mat med elektrisk transport

    (29.09.23) Nortura setter høsten 2023 nye elektriske lastebiler i transport mellom anleggene på Malvik, Rudshøgda og Tønsberg. Sammen med det norske transportkonsernet Litra AS tar selskapet i bruk verdens to første lastebiler med en batterikapasitet på 1000 kWh.

  • Valgkomiteen foreslår gjenvalg på styret

    (19.09.23) Det er fremsatt krav om ekstraordinært Årsmøte i Nortura, med valg av styre som eneste sak. I den forbindelse fikk valgkomiteen den 5. september i oppdrag fra ordfører om å komme med en innstilling til det ekstraordinære årsmøtet. Årsmøtet er berammet til 3. oktober.

  • Norsk lam fra Gilde

    (18.09.23) Nå kommer fokuset på lam i butikkene, og på gilde.no finner du oppskrifter med norsk lam fra Gilde. Torsdag 28. september er det fårikålens dag, for å feire Norges nasjonalrett!

  • Misvisende avisartikkel om lånekravet fra bankene

    (07.09.23) Nationen presenterte 6. september en nyhetssak som gir inntrykk av at Nortura har kommet i brudd med bankenes krav til finansielle nøkkeltall, dette er misvisende om Norturas reelle finansielle situasjon.