PRIOR lanserer proteinpulver –100 % norsk eggehvite

(18.11.24) PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.

Fagsjef for ernæring i Nortura, Guro Waage og innovasjonsleder Ann-Christin Johnsen Bakke med PRIOR Matproteinpulver kun laget av 100 % norsk eggehvite.

– Vi er stolte av å lansere et proteinpulver laget av norske egg, og gleder oss over å kunne tilby det vi mener er et bedre alternativ til mye av det proteinpulveret som i dag dominerer markedet, sier innovasjonsleder Ann-Christin Johnsen Bakke.

Eldre og de som trener mye har størst behov for proteiner

Fagsjef for ernæring, Guro Waage, forteller at det nye matproteinet er utviklet med tanke på to spesifikke målgrupper.

– I Norge spiser vi generelt nok proteiner, og de fleste voksne klarer å dekke behovet sitt for protein ved å spise helt vanlig mat som egg, kjøtt, fisk, meieriprodukter, belgfrukter og kornprodukter. Enkelte grupper har likevel et økt proteinbehov, og kan ha utfordringer med å få i seg nok. Det gjelder spesielt eldre og de som trener mye, sier Waage.

– Proteinpulver kan være en praktisk og enkel måte å øke proteininntaket på, når man har behov for det. For eksempel kan det å berike maten med protein være en del av løsningen for å forebygge muskelsvinn hos eldre. Proteinbehovet øker fra 65-års alder, men mange eldre opplever samtidig at appetitten reduseres.

PRIOR har det siste året gjennomført flere testsalg av produktet, gjennom en pilot med dekknavnet «Bondens matprotein». PRIOR Matprotein selges i dag gjennom den nye nettbutikken www.priorpluss.no. Her finnes også mer informasjon om proteiner og proteinbehov, samt oppskrifter og inspirasjon til hvordan man kan bruke matproteinet.

– Vi planlegger å etter hvert lansere flere produkter på nettsiden, og som en del av vår innovasjonsprosess og produktutvikling vil vi benytte netthandel til å skaffe innsikt, teste og utvikle våre produkter i tråd med forbrukernes behov, forteller Bakke.

Se mer i egen pressemelding på nortura.no

Relatert informasjon (ekstern)