Nyheter - Alle nyheter

Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.

  • Gilde løfter fokus på fordelen med norske råvarer

    (12.05.23) Gilde er en av Norges mest kjente merkevarer, men bare fem av ti er kjent med at Gilde er ensbetydende med norsk kjøtt. – Vi ser at mange forbrukere er opptatt av norsk og kortreist mat, nå tar vi grep for løfte fordelen med det norske, sier Nina Rishovd Stavenæs, markedsdirektør i Gilde.

  • Endring av innmeldingsfrist

    (04.05.23) 17. mai-uken har i år flere fridager som gjør at vi må planlegge inntransporten for 2 uker. Det vil si at slakt- og livdyr som ønskes levert i uke 20 og 21 må meldes inn innen tirsdag 9. mai kl. 08:00.

  • Utreder eiermodell 

    (28.04.23) Det kom ikke entydige signaler fra årsmøteutsendingene da de ble invitert til å gi innspill til ny eierorganisering i Nortura. 

  • Tiltakspakke på 400 millioner 

    (25.04.23) Konsernsjef Anne Marit Panengstuen presenterte på årsmøtet en tiltakspakke på 432 millioner kroner i 2023 for å styrke Norturas konkurransekraft. – Det er tiltak som er planlagt over tid og som får effekt i år. Det handler ikke bare om kostnadskutt, men også tiltak på inntektssiden, sa hun. 

  • – Hva skal til for å komme fram i skoa? 

    (24.04.23) Det svake fjorårsresultatet og manglende stabile resultater over tid opptok mange i debatten på Norturas årsmøte. Trekket i avregningspris fikk ikke like stor oppmerksomhet.