Nyheter - Alle nyheter

Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.

  • Forklaring på slakteoppgjør

    (Oppdatert 26.01.23) Her gir vi deg en forklaring på slakteoppgjør, eller avregning på gris, storfe og småfe. Avregningen er "kvitteringen" du som produsent får fra slakteriet når du leverer slaktedyr.

  • Modernisering av Nortura Rudshøgda gir gode gevinster

    (23.01.23) Norturas anlegg på Rudshøgda er betydelig oppgradert etter mer enn to års arbeid med utbygging og modernisering. Samling av storfe på ett anlegg har både gitt bærekrafts-gevinster og en langt mer effektiv drift. Resultatene er bedre enn prognosene tilsa.

  • Henrik Frisell er første norske finansdirektør i global FN-gruppe

    (23.01.23) Henrik Frisell er første norske finansdirektør som trer inn i prestisjefylt FN-fora for samarbeid om bærekraftsmålene. UN Global Compacts CFO-koalisjon for bærekraftsmålene jobber for å akselerere bedriftsinvesteringer mot målene. Nortura er stolte over å ha den første norske representanten i denne anerkjente gruppen.

  • Endringer i leveringsvilkår fra 2. januar 2023

    (02.01.23) Grunnet kraftig kostnadsvekst og behov for å stimulere ytterligere til rasjonalitet i samhandlingen mellom bonden og Nortura, justeres flere betingelser på slakt og livdyr fra 2. januar 2023.

  • Resultatlønnen i Nortura

    (23.12.22) Kjære Norturaeier! Den siste tiden har det vært en diskusjon rundt den resultatbaserte lønnsmodellen til konsernledelsen.