Nyheter - Alle nyheter

Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.

  • Husk PRIOR egg til verdens eggdag!

    (14.10.22) Verdens eggdag feires årlig den andre fredagen i oktober. Men hvorfor det store styret rundt egget, og hvordan kom denne dagen egentlig til livs?

  • Nortura gjør tiltak for å ruste kyllingproduksjonen for fremtiden

    (28.09.22) Konsernstyret vedtok i dag etablering av et nytt slakteri for kylling på Røra i Trøndelag. Satsingen kutter kostnadene med en fjerdedel og innebærer at Nortura vil slakte kylling i Trøndelag fra 2024, mens slaktingen i Elverum blir flyttet til Hærland i Østfold.

  • Ny slaktelinje i drift i Tønsberg

    (26.09.22) Onsdag 21. september var det offisiell åpning av ny slaktelinje for gris ved Nortura Tønsberg. Dette gjør anlegget til hovedanlegg for svinekjøtt på Østlandet. Det nye anlegget er modernisert og legger til grunn for en mer bærekraftig drift og skaper nye arbeidsplasser i området.

  • Gyldig KSL trer i kraft

    (26.09.22) Hele landbruksnæringa, med alle varemottakere, står bak innføringen av Gyldig KSL som trer i kraft nå i høst. Målet er å få alle bønder i Norge med Gyldig KSL, slik vi får et felles kvalitetssystem som styrker tilliten til norsk matproduksjon. I tillegg vil du med Gyldig KSL unngå trekk ved levering. For å få Gyldig KSL må årlig egenrevisjon være gjennomført og eventuelle avvik gitt ved ekstern KSL-revisjon må lukkes.

  • Følg kyllingene våre direkte fra kyllinghuset

    (26.09.22) Onsdag 21. september lanserte Animlia et nasjonalt informasjonsprosjekt for å bygge mer kunnskap om norsk kyllingproduksjon. Nå kan du følge kyllingene til vår Norturaprodusent Lars-Otto Grundt via live stream.

  • Nortura opp to plasser på internasjonal dyrevelferdsmåling

    (13.09.22) En internasjonal dyrevelferdsmåling publisert i dag av Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW) viser at Nortura klatrer to plasser til nest beste plass i en global dyrevelferdsmåling. Målingen gjennomføres årlig og viser hvordan matprodusenter over hele verden rapporterer arbeidet med dyrevelferd.