Modul 1 – Ammekua
Her vil man få en god innføring i:
- grunnleggende avl, tolking av avlsverdier, rett okse til rett kur
- rase valg og krysningsopplegg, og plan for besetningen.
- brunst og brunsttegn, og semin i praksis
- fôring av ammekua gjennom året
- klauv og klauvstell
Modul 1 sist gjennomført på Hamar 11. - 12. januar 2023.
Biffakademiet Modul 1 Ammekua
Dag 1: Biffakademiet Modul 1 Ammekua |
|
Kl. 10.00 |
Kaffe – Velkommen, presentasjon |
Kl. 10.30 – 12.00 |
Grunnleggende avl v/Odd Vangen, Professor of animal breeding and genetics NMBU
|
Kl. 12.00 – 13.00 |
Lunsj |
Kl. 13.00 – 14.00 |
Grunnleggende avl fortsetter |
Kl. 14.00 – 15.00 |
Kjøttfeavl v/ Siri Furre, Avl og FoU-sjef TYR
|
Kl. 15.00 – 16.00 |
Fruktbarhet v/ Jorid Lybæk og Anne Hege Hunskaar Tajet, Fagspesialist/veterinær Geno
|
Kl.16.00 |
Kaffepause med noe å bite ti |
Kl. 16.30 – 18.00 |
Fruktbarhet fortsetter
|
Kl. 19.30 |
Middag |
Dag 2: Biffakademiet Modul 1 Ammekua |
|
Kl. 08.30 |
Kaffe og kort oppsummering av gårsdagen |
Kl. 08.45 – 10.00 |
Klauvhelse v/ Åse Margrethe Sogstad, Spesialveterinær – Helsetjenesten for storfe Animalia
|
Kl. 10.00 |
Kaffepause |
Kl. 10.15 – 11.00 |
Klauvhelse fortsetter |
Kl. 11.00 – 12.00 |
Fôring v/ Ann-Lisbeth Lieng, Fagsjef Drøv Felleskjøpet Agri
|
Kl. 12.00 – 13.00 |
Lunsj |
Kl. 13.00 – 14.30 |
Fôring forts.
|
Kl. 14.45 – 15.45 |
"Slik gjør jeg det" v/ ammekuprodusent |
Kl. 15.45 |
Oppsummering avslutting |