Modul 1 – Ammekua
Her vil man få en god innføring i:
- grunnleggende avl, tolking av avlsverdier, rett okse til rett kur
- rase valg og krysningsopplegg, og plan for besetningen.
- brunst og brunsttegn, og semin i praksis
- fôring av ammekua gjennom året
- klauv og klauvstell
Modul 1 sist gjennomført på Hamar 11. - 12. januar 2023.
Biffakademiet Modul 1 Ammekua
| Dag 1: Biffakademiet Modul 1 Ammekua | |
| Kl. 10.00 | Kaffe – Velkommen, presentasjon | 
| Kl. 10.30 – 12.00 | Grunnleggende avl v/Odd Vangen, Professor of animal breeding and genetics NMBU 
 | 
| Kl. 12.00 – 13.00 | Lunsj | 
| Kl. 13.00 – 14.00 | Grunnleggende avl fortsetter | 
| Kl. 14.00 – 15.00 | Kjøttfeavl v/ Siri Furre, Avl og FoU-sjef TYR 
 | 
| Kl. 15.00 – 16.00 | Fruktbarhet v/ Jorid Lybæk og Anne Hege Hunskaar Tajet, Fagspesialist/veterinær Geno 
 | 
| Kl.16.00 | Kaffepause med noe å bite ti | 
| Kl. 16.30 – 18.00 | Fruktbarhet fortsetter 
 | 
| Kl. 19.30 | Middag | 
| Dag 2: Biffakademiet Modul 1 Ammekua | |
| Kl. 08.30 | Kaffe og kort oppsummering av gårsdagen | 
| Kl. 08.45 – 10.00 | Klauvhelse v/ Åse Margrethe Sogstad, Spesialveterinær – Helsetjenesten for storfe Animalia 
 | 
| Kl. 10.00 | Kaffepause | 
| Kl. 10.15 – 11.00 | Klauvhelse fortsetter | 
| Kl. 11.00 – 12.00 | Fôring v/ Ann-Lisbeth Lieng, Fagsjef Drøv Felleskjøpet Agri 
 | 
| Kl. 12.00 – 13.00 | Lunsj | 
| Kl. 13.00 – 14.30 | Fôring forts. 
 | 
| Kl. 14.45 – 15.45 | "Slik gjør jeg det" v/ ammekuprodusent | 
| Kl. 15.45 | Oppsummering avslutting | 
