Fagbibliotek for storfe - Drift

  • Inn og utlasting av storfe - gjør det i praksis

    (24.03.09) Det er et økende behov for egnet plass for transport av dyr inn og ut fra husdyrrommet. Storfe går oftere i felles binger. I fellesbingene kan det være 3-4 og opp til grupper på 100-150 individer.

  • Klauvskjærerens ønskeliste - kjøttfe

    (23.07.08) For å lette arbeidet for klauvskjærer og gardbruker og minimalisere påkjenningen for kua, er det viktig at det blir lagt til rette for klauvskjæring på gårdene.

  • Kjøttfe og klauv

    (23.07.08) Prosjekt ”Klauvhelse” pågikk fra 2001 til 2006 og var et samarbeid mellom Norges veterinærhøgskole, Tine BA, Animalia og Geno.

  • Meir og betre kjøt frå mjølkebruket?

    (26.04.08) Det er behov for meir produksjon av storfekjøt i Noreg. Prognoser frå Nortura i mars 2008 syner eit underskot på 8 600 tonn for heile året når ein reknar med import.

  • Styrt overgang fra melk til kjøtt

    (13.11.07) Antall melkekyr går nedover. Prognoser antyder at antall melkekyr vil være under 260 000 i 2010. Økt import av storfekjøtt kan unngås dersom det i tillegg til flere kilo kjøtt produsert pr årsku, skjer en økning i antall ammekyr fra dagens drøyt 50 000 til 80 000.

  • God økonomi i å øke vektene på slakt under 250 kg

    (29.08.07) Det slaktes årlig nesten 20 000 okser i vektgruppen 140 til 250 kilo. Ved å øke gjennomsnittsvekta på disse dyrene med 50 kilo ville det bidra med 1000 tonn ekstra storfekjøtt, og en kjærkommen inntektsøkning for bonden.

  • Arealbehov for kjøttfe etter avvenning

    (29.08.07) Resultatene fra forsøk utført på kviger ved Foulum i Danmark 1993-94 viser helt klart en betydelig økt tilvekst og bedret fôrutnyttelse ved økt areal

  • Storfekjøtt produksjon på innkjøpt kalv - Del 1

    (29.08.07) Del 1: Artiklane omhandlar driftsopplegg for spesialisert storfekjøttproduksjon ved innkjøp av kalv, samt aktuelt stoff for dei som vurderer kva opplegg dei skal velje ved framfôring av eigenproduserte kalvar.

  • Storfekjøtt produksjon på innkjøpt kalv - Del 2

    (29.08.07) Del 2: Artiklane omhandlar driftsopplegg for spesialisert storfekjøttproduksjon ved innkjøp av kalv, samt aktuelt stoff for dei som vurderer kva opplegg dei skal velje ved framfôring av eigenproduserte kalvar.