Kalveoppdrett i storfekjøttproduksjonen
(08.11.16) Målet med kalvefôringa er å oppnå ei stabil drøvtyggar i jamn og god vekst. Friske kalvar med nok plass veks etter den næringa dei får. Bestem bruken av kalven tidleg.
Ei god råmjølkforsyning sikrar tilvekst og helse til kalven den første tida. La kalven få tidleg tilgang på kraftfôr, grovfôr og friskt vatn. Følg med på tilvekst og helse hos kalven og juster fôring og stell etter behov slik at kalven er klar for sal eller kan bli sett inn i eigen kjøttproduksjonen. Kalven er framtida i fjøset og er grunnlaget for å lukkast med oppdrett og kjøttproduksjon.
Temaheftet byggjer på tidlegare utgåver av temaark om kalv og er omarbeidt og oppdatert av Øystein Havrevoll, Team storfe i Nortura, august 2016.
Kalveoppdrett i storfekjøttproduksjonen, pdf. 2 888 kb For å vise PDF-filen trenger du Adobe Reader. Hvis du ikke har dette programmet installert, kan det lastes ned her: |