Nyheter - Alle nyheter
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
(20.02.23) Gilde lanserer enda flere smaker i innenfor langtidsholdbare middagsretter. Rettene er laget spesielt for folk på farten og øker andelen av produkter som er pakket i miljøvennlig papp-emballasje. Produktene kommer som en del av nyhetene i årets første lanseringsvindu.
(08.02.23) Sånn ser framtida ut i Nortura. Marthe, Embrik, Martin, Andrea, Vilde, og Mats er alle unge bønder, eller neste generasjons bønder. De er nå første kull i Norturas nye pilotprosjekt; Ungdomsutvalget.
(30.01.23) Halm (og variasjon) ga best effekt som rotemateriale til slaktegris, viser et forsøk utført ved Mære Landbruksskole, som er en del av Norturas forskningsprosjekt Griseløftet.
(23.01.23) Norturas anlegg på Rudshøgda er betydelig oppgradert etter mer enn to års arbeid med utbygging og modernisering. Samling av storfe på ett anlegg har både gitt bærekrafts-gevinster og en langt mer effektiv drift. Resultatene er bedre enn prognosene tilsa.
(23.01.23) Henrik Frisell er første norske finansdirektør som trer inn i prestisjefylt FN-fora for samarbeid om bærekraftsmålene. UN Global Compacts CFO-koalisjon for bærekraftsmålene jobber for å akselerere bedriftsinvesteringer mot målene. Nortura er stolte over å ha den første norske representanten i denne anerkjente gruppen.
(18.01.23) Salget i prognosen er om lag uendret siden prognosen i november. Det ventes lavere produksjon av storfe og noe større uttak fra reguleringslager fram til høsten. Tiltaket med midlertidig opphold hos noen produsenter bringer eggmarkedet om lag i balanse i 2023.
(11.01.2023) Bli med Nortura på tur til VM i saueklipping og ullhåndtering og Royal Highland Show i Skottland.
Oppstarten på Løren den 15. november 1911 er starten på en historie om hvordan bøndene steg for steg jobbet seg inn i det norske markedet ved å utvikle en integrert verdikjede og merkevarer basert på tilførsler fra gårder i hele landet.
Med hatt og slips fulgte bøndene dyra til slakt og ugifte pølsemakere hadde eget pensjonat. Mye har forandret seg, men noe er også det samme fra tiden bøndene bestemte seg for å bygge slakteri på Løren.
(Oppdatert 11.11.22) Dersom du må levere andre storfe enn opprinnelig var innmeldt, må Nortura Medlemssenter varsles senest kl. 08 virkedagen før henting.