Fagbibliotek for storfe - Fôring

  • Lite grovfôr – det er muligheter!

    (10.10.17) Selv med lite grovfôr er det mulig holde produksjonen oppe og ha brukbar fortjeneste. Reduksjon i dyretall for å greie seg en vinter får følger i flere år, det bør om mulig unngås.

  • Fôring av okser til slakt

    (08.11.16) Fôrplanlegging omfatter oppsetting av dagsrasjoner og fôrdisponering gjennom sesongen, gjerne inkludert fôrkostnader om det foreligger pris på fôrmidlene. For god planlegging kreves det at en tidlig har bestemt intensitet i produksjonen det vil si alder og vekt ved slakting.

  • Kalveoppdrett i storfekjøttproduksjonen

    (08.11.16) Målet med kalvefôringa er å oppnå ei stabil drøvtyggar i jamn og god vekst. Friske kalvar med nok plass veks etter den næringa dei får. Bestem bruken av kalven tidleg.

  • Vinterfôrplanlegging ammeku

    (08.11.16) I dette temaarket vil du få en enkel innføring i vinterfôrplanlegging i kjøttfebesetninger gjennom eksempler på fôrplaner og fôrplanlegging.

  • Alternative fôrmidler i storfekjøttproduksjonen

    (08.11.16) Surfôr, høy og NH3-behandlet halm, sammen med kraftfôrblandinger, er tradisjonelle og velkjent fôrmidler til storfe. For å redusere kostnadene i produksjonen, er det også av interesse å bruke alternative fôrmidler.

  • Fôring av kviger og ammekyr gjennom året

    (15.10.13) Fôr og beite til ammeku og kviger utgjer mellom 70 og 80 % av dei variable kostnadene på årsbasis. Derfor er det viktig å utnytta beite optimalt og å skaffa seg oversikt over fôrlager og kvalitet på grovfôr så tidleg som råd etter avslutta innhausting.

  • Mye eller lite kraftfôr i oksekjøttproduksjonen – hva lønner seg?

    (11.10.13) Som rådgiver opplever vi hele spekteret når det gjelder fôring av slakteokser fra oppfôring på kun grovfôr til fri tilgang på kraftfôr. I tillegg er det mange som baserer fremfôring av okser på rasjoner med fullfôr og ulike alternative fôrmidler. Hva som er rett eller galt avhenger av den enkeltes gård tilgang på grovfôr og selvfølgelig pris og kvalitet på grovfôret.