-
Klauvskjæring
(Sist endret 01.04.24) På animalia.no er det informasjon om Norsk klauvskjærerlag (NoKL), med blant annet oversikt over aktive klauvskjærere i hele Norge.
-
Tenk smittevern også i beitesesongen
(12.06.19) Smittsomme klauvsjukdommer som digital dermatitt (DD) og klauvspalteflegmone kan spres fra dyr til dyr og besetning til besetning på beite, det samme gjelder BRSV og BCoV. Smittepresset i beitesesongen er likevel normalt lavere på beite enn i innefôringsperioden.
-
Kalveoppdrett i storfekjøttproduksjonen
(08.11.16) Målet med kalvefôringa er å oppnå ei stabil drøvtyggar i jamn og god vekst. Friske kalvar med nok plass veks etter den næringa dei får. Bestem bruken av kalven tidleg.
-
Knekk lusa
(30.10.12) Sein høst og innsett av besetningen er riktig tidspunkt for en innsats mot lus. Sannsynligvis er lusebestanden liten nå, men vil vokse sterkt gjennom vinteren og både gi utrivelige dyr og skader på huden. Sterke angrep av blodlus på kalv vil kunne gi både sjukdom og dødsfall.
-
Forebygging av luftveissjukdom hos fôringsdyr
(03.03.10) Luftveissjukdom hos storfe er et økende problem i Norge. Situasjonen har utviklet seg slik at det er sannsynlig at produsenter i spesialisert storfekjøttproduksjon før eller siden vil støte på slike problemer i sin besetning.
-
Klauvskjærerens ønskeliste - kjøttfe
(23.07.08) For å lette arbeidet for klauvskjærer og gardbruker og minimalisere påkjenningen for kua, er det viktig at det blir lagt til rette for klauvskjæring på gårdene.
-
Kjøttfe og klauv
(23.07.08) Prosjekt ”Klauvhelse” pågikk fra 2001 til 2006 og var et samarbeid mellom Norges veterinærhøgskole, Tine BA, Animalia og Geno.
-
Fruktbarhet og driftsstyring hos ammeku
(28.02.08) Premissene i ammekuproduksjon er annerledes enn i de tradisjonelle husdyrproduksjoner som melke- eller smågrisproduksjon, og betraktes ofte som mindre intensiv enn de nevnte produksjoner. Ikke desto mindre er det nødvendig å ta ut positive marginer.
-
Grunnlaget for godt resultat i ammekuholdet er levende og friske kalver
(14.11.07) Når kua først er drektig er neste bud å legge til rette for en ukomplisert kalving og videre god helse gjennom riktige stellrutiner og godt miljø.
-
Driftsopplegg og immunitet hos kalver
(14.11.07) 65 % av i alt 746 kalver i Beitstad ved Steinkjer hadde lavere innhold av immunstoffer i blod enn det som betraktes å gi tilstrekkelig beskyttelse mot sjukdom.