Grovfôrkrisen – samling av artikler

Den varme og tørre våren og forsommeren 2018 ga store utfordringer, hele Sør-Norge fikk redusert 1. slått. Det er noen geografiske variasjoner, men i gjennomsnitt anslår vi at 1. slåtten ga ca. 50 % av normal avling med grovfôr.

  • Grovfôrkrisen – hva bør du gjøre?

    (06.07.18) Den varme og tørre våren og forsommeren gir store utfordringer, hele Sør-Norge fikk redusert 1. slått. Det er noen geografiske variasjoner, men i gjennomsnitt anslår vi at 1. slåtten ga ca. 50 % av normal avling med grovfôr.

  • Lite grovfôr – det er muligheter!

    (12.10.17) – Selv med lite grovfôr er det mulig holde produksjonen oppe og ha brukbar fortjeneste. Reduksjon i dyretall for å greie seg en vinter får følger i flere år, det bør om mulig unngås, sier tilførselsleder storfe i Nortura, Bengt Egil Elve.