Nortura PROFF er klar for ny lammesesong

(06.07.22) Opplever økt interesse for sousvidekokte produkter og ferdigretter til restaurant- og hotellbransjen.

Bilde av en deilig matrett av lammeribbe med bakt og smørstekt sellerirot.

Av Therese Lyster, kategorisjef Nortura PROFF

Nortura PROFF er en offensiv og innovativ leverandør til storhusholdning og servicehandel. Vi er her for å bistå våre kunder med å tilby de beste råvarene som finnes på det norske markedet. Vi strekker oss langt for å tilby det unike, det trygge og den beste kvaliteten på alle våre varer.

Nortura PROFF har en felles tro på at matglede som fundament er det største av alt – og jobber kontinuerlig med å være oppdatert på de nyeste mattrendene til enhver tid. Nortura PROFF er stolte over å kunne tilby et bredt og variert spekter av produkter – til alle døgnets måltider og alle årets sesonger. Lammesesongen er ett av høydepunktene.

Færre faglærte kokker, flere ferdigretter

Det er gledelig å se at vi nå er på vei ut av pandemien. Nortura PROFF er klar for å gripe mulighetene som ligger foran oss, men mye har også endret seg. For eksempel er det en økende utfordring å få tak i faglærte og utenlandsk arbeidskraft til kjøkken. Det skaper et behov for flere ferdigløsninger på råvaresiden, som kan gjøre det enklere å drive kjøkken med ufaglært arbeidskraft.

Flere sousvidekokte produkter, flere ferdigretter og snarveier som gjør kjøkkenhverdagen enklere, er noen stikkord. Nortura PROFF lanserte for eksempel nylig en sousvidekokt lammebog. Den har fått kjempegod mottakelse på alt fra cruisebåter til hotell.

Pandemien har vært en vekker for mange om at vi trenger norsk matproduksjon, og at vi trenger å bli mer selvforsynte. Etterspørselen etter lokalmat er også økende. I en undersøkelse fra Norsk Mat, svarte folk at det å trygge norske arbeidsplasser, både for bonden og industrien, varden viktigste grunnen til at de valgte norsk mat. (Kilde: Den nasjonale folkehelseundersøkelsen 2020 fra Folkehelse instituttet.)

Restaurant-suksess med Gilde Høgfjellslam

Til lammesesongen i fjor lanserte Nortura PROFF l «Gilde Høgfjellslam frå Nord-Gudbrandsdal». Det ble en skikkelig suksess. Mange av Norges beste restauranter satte lam på menyen og man fikk strålende tilbakemelding på råvarene.

De norske kokkelandslagene jobber også med lam som råvare inn mot sine konkurranser senere i år. NorturaPROFF, i samarbeid med bonden og foredling på fabrikk, plukker ut de aller beste lammene som de aller beste kokkene skal representere matnasjonen Norge med!

Dette resulterer i ambisiøse salgsmål for Nortura PROFF til lammesesongen i år på lam og sau, «Gilde Høgfjellslam frå Nord-Gudbrandsdal» og selvsagt pinnekjøtt til jul!

Tusen takk for fantastiske råvarer!

 

Nortura PROFF

Nortura PROFF er en offensiv og innovativ leverandør innenfor storhusholdning. Vi er her for å bistå våre kunder med å tilby de beste råvarene som finnes på det norske markedet. Vi strekker oss langt for å tilby det unike, det trygge og ikke minst den beste kvaliteten på alle våre varer.