Nyheter - Alle nyheter

Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.

  • Bli bedre kjent med Nortura

    (16.10.24) Ungdomsutvalget i Nortura inviterer til ei samling for deg som er mellom 18 og 30 år, enten du er bonde eller skal ta over gård i nærmeste framtid.

  • Blåtungesituasjonen i Norge

    (Oppdatert 25.10.24) Sykdommen blåtunge er påvist i dyrehold i Agder, Rogaland, Østfold og Vestfold. Blåtunge smitter ikke mennesker, men rammer drøvtyggere. Blåtunge er en liste-1 sjukdom, og enhver mistanke må meldes fra til Mattilsynet.

  • Oppdaterte brosjyrer på skitne slaktedyr storfe og småfe

    (25.10.24) Dyr som har reine huder eller skinn ved slakting, er enklere å slakte hygienisk godt og gir mindre forurensing og bakterier på kjøttet enn dyr med skitne huder eller skinn. Derfor er det viktig for mattryggheten med reine dyr til slakt.

  • Omsetningsavgift for 2025

    (25.10.24) Det er LMD og Omsetningsrådet som fastsetter satsene for omsetningsavgift. Det skjer i desember, men Konsernstyret i Nortura har allerede vedtatt forslag til satser for neste år.

  • Alltid Norsk-kampanjen nominert til Gullskjermen

    (23.10.24) Gildes reklamefilmer er i år med i finalerunden i kategorien «Beste bruk av TV». Premien i hver kategori er 300 000,- i reklamevisninger. Gullskjermen deles ut på Deichman Bjørvika 30. oktober.

  • Livdyrnytt Nortura oktober 2024

    (17.10.24) Først en stor tusen takk til alle dere som bruker mulighetene som ligger på Min side livdyr. For at avregning/faktura skal bli korrekt trenger systemet å hente informasjon fra kontrollene (Storfekjøtt kontrollen, Husdyrregister og Tine kukontroll). Basert på individnr, alder, vekt og genetikk får vi beregnet rett pris med eventuelle tillegg/trekk. 

  • Nortura viser stabilitet i andre tertial

    (17.10.24) Nortura oppnådde et EBITDA-resultat på 301,5 millioner kroner i andre tertial 2024, som er en forbedring på 34 millioner kroner sammenlignet med fjoråret. Omsetningen flatet ut med en nedgang på 1 %, hvor dagligvaresalget av rødt kjøtt holder seg stabilt, men lavere industrisalg og underskudd på egg trekker omsetningen ned.

  • Digitalt kurs: Innføring i eierskifte

    (14.10.24) I november setter vi opp kurset "Innføring i eierskifte". Benytt anledningen til å få innsikt i temaet før jul og familietreff, hvor det er kanskje er naturlig å ta en prat om fremtidsplanene. Velg mellom kurs på dag- eller kveldstid.